woensdag 15 januari 2014

Moskou wijst NL op waslijst van rechtenschendingen

De Russisch-Nederlandse relatie is op een dieptepunt: het is in de grond een aanvaring tussen Westerse postmoderne decadentie en Russisch premodern, autoritair traditionalisme 


Na de Russche wet die 'niet traditionele' seksuele relaties tussen minderjarigen verbiedt, kwam de arrestatie van de piraten van GreenPeace (kaapvaarders is waarschijnlijk juister); toen kwamen de diplomatieke fitties. 

UPDATE: Nederland blijft de relatie met gasleverancier Rusland op scherp zetten. Na het gezeur over het gewicht van de delegatie naar Sotsji, deelt Rusland koekjes van eigen deeg uit. In plaats van de beschuldigingen naast ons neer te leggen als politiek spel, zouden we er goed aan doen eens goed te kijken naar deze waslijst. Er zijn soms dingen die je niet zo opvallen als je er met je neus bovenop zit (zoals de zaak Demmink die muurvast zit, de walgelijke manier waarop pedofielen hun zaak hier kunnen legitimeren (pedo lobbyclub Martijn), en het feit dat Nederland kampioen foontappen is, om maar eens wat te noemen). Ook leuk... h/t @AmsterdamNoire
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag op zijn website een rapport gepubliceerd over de mensenrechten in de Europese Unie. Ook Nederland wordt daarin genoemd. De Russen hekelen de behandeling van de Russische activist Aleksandr Dolmatov, die in januari 2013 in een cel in Rotterdam overleed en hebben kritiek op de wijze waarop Nederland omgaat met pedofilie. Ook wijst Moskou op de behandeling van illegalen en asielzoekers, mensenhandel in het Caribische deel van het koninkrijk en het verzamelen van privacygevoelige gegevens. (Bron)


10 nov. 2013

WimLex en Maxi in Moskou bekogeld met rotten tomaten

WimLex en Maxi zijn in Moskou met rotten tomaten bekogeld door twee leden van de Nationale Bolsjevistische Partij. De partij is verboten in Rusland. H/t @Kruwella_Diplomatie is momenteel het speelterrein voor babies met scheermessen en amoralistische socialights: om Vlad te dissen stond Maxi lekker op een paar stilettoplateaus van zeker 10cm+.


18 okt. 2013

Politie: 'Inbreker in Russische residentie was veelpleger'

De politie denkt te weten wie donderdagavond heeft ingebroken bij een Russisch gebouw in Den Haag. Het gaat om een ,,zeer bekende en zeer actieve'' veelpleger. Zijn sporen zijn in het pand gevonden. De man is nog niet opgepakt, meldde de politie vrijdag. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft ,,de doorbraak in het onderzoek'' doorgegeven aan de Russen. (...) Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan begin november zoals gepland naar Moskou. Willem-Alexander zal niet als pion worden ingezet door de regering. (Bron)


Politie: 'Inbraak in Russische residentie gewone inbraak'

Eerder vandaag LOL Politie: inbraak in het huis van de ambassadepersoneel was een 'gewone inbraak'. (Bron)

Het wordt tijd dat we op gaan letten! Niet alleen zijn de Russen bezig met een internationale opmars op het terrein van buitenlandse politiek sinds Obama de troon van de Pax Americana verliet; ook bij kleine zaken als een diplomatieke rel met Nederland timmeren de Ruskies aan aan de weg!

De Nederlandse staat moet sowieso worden teruggefloten, willen we niet verzinken in een kabouteresk politiestaatje onder kruideniersdictatuur. Niet ieder goed doel is een geldige legitimatie om de tentakels van de heilstaat steeds verder op te rekken.

Er is een einde aan wat je wettelijk kunt afdwingen. Ideeen zijn er een; tradities is een andere. Als de staat daar een positie inneemt, gaat ze moraal opleggen. Dat hoort niet in een vrij land.

Intussen zorgt de rel met Rusland voor meer interessante feiten, die in ons land zelden aan de oppervlakte komen drijven:
Voorzitter Aleksej Poesjkov van de buitenlandcommissie van de Doema, het Russische parlement, heeft vrijdag opnieuw fel uitgehaald naar Nederland. 'Nieuwe Hollandse ziekte: voortaan mag de politie in Den Haag diplomaten slaan en arresteren', liet hij via Twitter weten. 
Poesjkov reageerde daarmee op de uitlatingen van premier Rutte, die eerder op vrijdag had verklaard dat Nederland geen strafmaatregelen zal nemen tegen de agenten die de Russische diplomaat Dmitri Borodin hadden gearresteerd, zoals Moskou had geëist. 
Eerder had Poesjkov in de zaak-Borodin al zijn onvrede over de Nederlandse politie geuit. Die kan volgens hem beter achter 'gelegaliseerde pedofielen' aanzitten dan achter Russische diplomaten. (Bron) (Dossier Demmink)
Hier een en ander over de 'inbraak' en 'homohaat' tegen de tweede man van de Nederlandse diplomatieke missie in Moskou, Onno Elderenbosch (Bron) (Bron)

Maar het begon allemaal met de rel rond de dronken diplomaat, Dmitri Borodin in Den Haag, wiens onschendbaarheid werd geschonden door de Nederlandse staat wegens verhalen over kindermishandeling. (Bron)

Gerelateerd