zaterdag 26 oktober 2013

Oktober EUCO: Duitsland krijgt zijn zin over integratie

Op de agenda van de oktober EUCO prijkt de digitale economie, economische en sociale politiek (jazeker!), de top over de partnerschap met Oost-Europa en Lampedusa. Spannend, toch?Nigel Farage veegde dinsdag tijdens de sessie in Straatsburg de vloer aan met de geheime federaliseringsagenda en het demoniseren van iedereen die de natiestaat steunt. 

De EUCO is weer voorbij, met hetzelfde resultaat als alle voorgaande EUCO's: sluipend federalisme ten koste van de nationale soevereiniteit:

De Duitse bondskanselier Merkel heeft vrijdag gezegd dat de EU-leiders "het principe hebben geaccepteerd" dat er bindende hervormingscontracten worden afgesloten die de overdracht van soevereiniteit van het nationaal niveau naar het niveau van de Europese Commissie moeten brengen. Merkel wilde nog geen valse verwachtingen wekken dat de deal al in december kan worden afgesloten, want er moet nog een en ander worden geregeld. "Maar er is een duidelijke intentie dat we verder willen gaan dan de huidige procedures", zei ze.  (Source)

Kijk in deze video hoe de voorzitter van het Europarlement, kameraad Schulz zichzelf belachelijk maakt in een debat met de voormalig vice PM van Slowakije, Richard Sulik. Schulz zegt dat hij wel door 754 parlementariers gekozen is; terwijl Sulik 300.000 echte kiezers vertegenwoordigtRichard Sulik verloor, nadat zijn partij het lef had te stemmen tegen de lening aan Griekenland. Zijn regering viel en Slowakije werd gedwongen opnieuw te stemmen voor 'de juiste uitslag'. 


24 okt. 2013

Europa gaapt en slaapt rustig voort

De digitale agenda zal worden beproken aan de hand van een presentatie van president Barroso. De conclusies gaan over de volgende aspecten: investeringen, het promoten van een consumentenvriendelijke Europese markt, en het bevorderen van kennis. Zo wordt die agenda gecommuniceerd aan de Europese burger. Dat je 't weet. *gaaap*

Het enige onderwerp dat de gemoederen bezighoudt is het issue dat de Amerikaanse National Security Agency (NSA) mogelijk gesprekken heeft getapt van Fransen, Nederlanders en de Duitse kanselier Merkel. Rutte werd er ook over bevraagd, want waar moet je anders over hebben (scroll naar beneden)? Merkel arriveerde in stijl, in een limousine met kenteken 007.


Voor wie zich afvraagt hoe Europeanen nou reageren op de aanval op hun privacy en praatvrijheid, watch this.23 okt. 2013

Europarlement geeft commissie geheim €2,7 miljard van jouw geldEen speciale commissie van het Europees Parlement is volgens informatie van de Deutsche Wirtschafts Nachrichten dinsdagavond akkoord gegaan met 2,7 miljard euro voor de Europese Commissie. Terwijl zulke vergaderingen normaal gesproken op internet staan, vond deze vergadering van de commissie achter gesloten deuren plaats. (...) Van de zitting werd geen, zoals gebruikelijk, verslag gedaan op internet. Blijkbaar is het thema voor de EU onaangenaam. (...)  De president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, had het Europees Parlement maandag met insolventie van de EU gedreigd. (Bron)

22 okt. 2013


EU: Niks shutdown, schuif de rekening maar door!  


UPDATE: 

Donderdag 17 oktober bleek tijdens de vergadering van de Begrotingscommissie van het Europees Parlement dat er een bijzonder grote extra financiële strop voor Nederland zit aan te komen. PVV Europarlementslid Lucas Hartong: 
"In 2013 is voor 20 miljard teveel aan projecten uitgegeven in het kader van de EU Cohesiefondsen. Dat is uiteraard heel dom. De rekening daarvan moet worden betaald en die wordt nu neergelegd bij de Europese lidstaten in de vorm van een aangekondigde aanvullende begroting. Voor ons land komt dat, op grond van de huidige verdeelsleutel in de Raad, neer op een extra rekening van pakweg 890.000.000. euro. De rekening van het wanbeleid van de Europese elite wordt dus voor de zoveelste keer weer eens neergelegd op het bordje van de hardwerkende Nederlandse burgers. De PVV vraagt zich hardop af wanneer dit ooit ophoudt." (Bron)


21 oktober 2013


Half november EUSSR shut down

Even een domper op de feestvreugde: de EU is helaas de VS niet. De EU kent geen juridisch leningsplafond of de mogelijkheid van shut down. Als de centen op zijn gaat dat zoals we in 0031 gewend zijn. Hier shaken we de burgers down; in de EU doen ze dat met lidstaten. Never worry. This show will go on! 

H/t @JacquelineWxxx