donderdag 5 september 2013

Zweedse kunstenaar Vilks ontsnapt aan terreuraanslag

De Zweedse kunstenaar Lars Vilks, bekend van de Mo Toons (zie onder), ontsnapte gisteren aan een moordaanslag door een vermoedelijke vertegenwoordiger van Al Qaida 


Vilks' bodyguards vroegen hem de koffer buiten uit te pakken, waar hij werd overmand. 

De Zweedse kunstenaar Lars Vilks staat op de dodenlijst van de terreurfranchise Al Qaida vanwege zijn bijdrage aan de zogenaamde Mo Toons (zie onder) Hij ontsnapte gisteren aan een moordaanslag. Vilks had zojuist een interview gegeven aan de journaliste Teresa Eder van DerStandard.at in de Rönnquist Gallery in Malmö toen een onbekende man binnenkwam. Hij wilde Vilks wat kunstwerken laten zien. Ze waren verpakt in een rode koffer.

Vilks' bodyguards weigerden de man de toegang en vroegen hem de koffer buiten uit te pakken. De dader werd overmand nadat ontdekt werd dat er een geweer in verpakt zat. Vijf minuten later arriveerde de politie. Volgens de Zweeds krant "Aftonbladet" ging het om een dummy geweer. De politie schijnt een aantal straten te hebben afgezet toen de inhoud van de koffer werd onderzocht. Ook het bommenteam werd ontboden. Vilks werd in veiligheid gebracht. Zijn eerste reactie was vrij lakoniek: "Ik heb al zoveel meegemaakt, ik ben hiervan niet onder de indruk". 
Lars Vilks Motoon