zondag 29 maart 2015

Iraanse dissident: "VS onderhandelt namens Iran"

Er dreigt oorlog tussen Iran en de militaire coalitie van tien soenitische staten. Het regime van president Obama wil de geschiedenis ingaan als de regering die vrede maakte met Iran, en is bereid alles hiervoor op te geven. De ideologie van de moellahs is onverminderd gevaarlijk. In deze videotape van voor zijn verkiezing schept Rouhani op hoe hij het Westen bedroog met het illegale nucleaire programma, dat hij significant heeft uitgebreid. H/t Nasim Online, vertaling: Reza Kahlili

UPDATE: Een Iraanse journalist bij de nucleaire onderhandelingen in Zwitserland is overgelopen naar het Westen. In een interview schetst Amir Hossein Motaghi de schandalige rol van de regering Obama in de onderhandelingen over Irans atoomproliferatie.
"Het Amerikaanse onderhandelingsteam spreekt namens Iran tijdens de onderhandelingen met de 5+1 staten voornamelijk om ze te overtuigen akkoord te gaan met de deal" ...
.. zei Motaghi in een interview met een televisiezender, vlak nadat hij was gedefecteerd. Als dat waar is, is het dan niet waarschijnlijk dat er al overeenstemming is tussen de VS en Iran? Ze hoeven alleen nog de overige partijen te overtuigen. En verklaart dit scenario dan niet de recente, merkwaardige verklaring van het State Department, dat spreekkoren in Iran -- "dood aan de VS" -- slechts bedoeld zijn voor binnenlandse consumptie? Het anticipeert erop de indruk in Iran weg te werken dat zo'n deal bestaat. Zo'n overeenkomst zou in het Iran van de moellahs net zo controversieel zijn als in de VS. Ze vertellen je altijd waar ze mee bezig zijn! Ligt de conclusie niet voor de hand dat Obama en Kerry bezig zijn het vrije Westen en hun Arabische en Israelische bondgenoten te misleiden? Er wordt niets op schrift gesteld: er zijn geen notulen en er komt geen verdrag, niets. Lees ook "Obama verenigt soennieten tegen sjiietisch Iran". (Source)
3 dec. 2014

Terreurmeester Iran discrimineert niet

Tijdens een optreden voor de televisie maakte opper-ayatollah duidelijk dat Iran zowel Hezbollah steunt als Hamas en Islamitische Jihad. Iran discrimineert niet tussen sjiieten en soennieten als het aankomt op terreur.  (Source)
17 mei 2014

Israel niet verbaasd over Iraanse Raketbouw

Als je op Twitter of op Facebook zit toon dan support voor de moedige vrouwen in Iran die de hijab-wetten van de moellahs trotseren! #MyStealthyFreedom (Source) (Bron)
13 mei 2014

Israel start PR-offensief tegen regime in Iran

De dag nadat een nieuwe reeks onderhandelingen in Wenen van start ging in een poging om conceptverdrag tot stand te brengen over het nucleaire programma, laat Jerusalem het er niet bij zetten en begon een wereldwijde PR offensief tegen het regime in Iran. (...) (Bron)


6 april 2014

Iran tart Obama met benoeming gijzelnemer

De Internationale Campagne voor de Mensenrechten in Iran heeft een voor-en-na-foto gepubliceerd van de Iraanse diplomaat, Hamid Aboutalebi. Rechts, zoals hij er nu uitziet en links toen hij jaren geleden lid was van een militante studentengroep (Screenshot – The Blaze).  Het Iraanse regime heeft de voormalige gijzelnemer van de Amerikaanse ambassade in 1979 benoemd tot zijn ambassadeur bij de VN. Bloomberg schrijft:
Iran has named a member of the militant group that held 52 Americans hostage in Tehran for 444 days to be its next ambassador to the United Nations. The Iranian government has applied for a U.S. visa for Hamid Aboutalebi, Iran’s former ambassador to Belgium and Italy, who was a member of the Muslim Students Following the Imam’s Line, a group of radical students that seized the U.S. embassy on Nov. 4, 1979. Imam was an honorific used for Ayatollah Ruhollah Khomeini, the leader of the Islamic Revolution. (Source)


8 maart 2014


Israelische marine onderschept Iraanse wapenzending

Woensdag onderschepte de Israelische marine in de Rode Zee een vrachtschip met een geheime lading munitie verstopt onder een zakken cement. De wapens, waaronder Syrische M-302 raketten met bestemming Gaza, kunnen ieder doel in Israel raken, zoals Tel Aviv en Jerusalem.De volgende dag ridiculiseerde de Iraanse MinBuZa Mohammad Javad Zarif de vangst als een PR-stunt (...) Misschien wist Zarif niet, dat terwijl hij onderhandelt over vrede, zijn land Syrische wapens smokkelt via Irak. Misschien hebben zijn collega's hem niet ingelicht voor zijn reis naar Syrie. Misschien vond Iran het niet nodig de Irakese autoriteiten in te lichten. Misschien wist Poetin, de Syrische wapenmeester, er niets van. En misschien, bij toeval, weet Zarif minder over het regime dat hij dient, dan de Israeli's. Dan onderhandelt Amerika over atoomwapens met een Iraanse MinBuZa die zo weinig mandaat heeft dat hij zijn eigen leugens gelooft. Maar moeten wij dat ook?  (BronMeer video IDF Blog

27 jan. 2014


Parlementariers en tranzies op bezoek bij de moellahs

Regentenelites en tranzies weten niet hoe snel ze zich naar de hoofdstad van de evil mullahs moeten spoeden. Waren het eerst nog europarlementariers en Nederlandse Tweedekamerleden, vandaag zijn "The Elders" (de stamoudsten van de tranzies) die poseren voor de foto in Tehran...


17 jan. 2014

Parlementariers plannen voorjaarsbezoek aan Iran


Meer info op log van 31 december 20138 jan. 2014


Nucleair Iran en de mythe van de 12e imam

In een fascinerend artikel voor FrontPage Magazine getiteld “Now the Twelfth Imam Can Come,” geeft islam onderzoeker Robert Spencer een spoedcursus over de sjiitische theologie en de mythologie van de Twaalde Imam in verband met de nucleaire ontwikkelingen in Iran. Sjiieten geloven in de teruigkeer van de zogenaamde Twaalfde Imam, een nazaat van Mohammeds zwager, Ali ibn Abni Talib, de vierde kalief die in het jaar 661 vermoord werd gedurende een oorlog om de opvolging, waardoor het schisma tussen sjiieten en soenieten een feit werd. Spencer legt uit, dat de sjiieten de lijn met imams voortzetten met "leden van Mohammeds huishouden en zijn profetische erfgenamen. Iedere opvolger werd gedurende twee eeuwen vergiftigd. Volgens de traditie van de twaalfde Imam, de officiele religie van de Islamitische Republiek Iran, verdween de twaalfde van deze imams, een jongen van 5 jaar oud, onder mysterieuze omstandigheden in het jaar 874, maar hij bleef in leven". Hij communiceerde via diverse tussenpersonen en ging over tot de staat van 'occultatie' in 941, en beloofde terug te keren als de tijd rijp was. (Bron, Engels) (Bron, Nederlands) 


31 dec. 2013


38 executies in Iran tijdens bezoek Europarlementariers 

'United Against Nuclear Iran' heeft een boeiende infographic gepost over Rouhani's staat van dienst als president. Intussen...

Vorige week keerde een delegatie van het Europese parlement terug van een zesdaags bezoek aan Iran, het eerste officiele bezoek in zes jaar. De reis van 5 parlementariers werd geleid door de voorzitter van het parlementaire 'vriendschapschapsdelegatie met Iran', Tarja Cronberg van de Finse Groenen en bestond uit Cornelia Ernst, Duitse communist; Isabelle Durant, Belgische Groenen; Marietje Schaake, Nederlandse liberalen; en  Josef Weidenholzer, Oostenrijkse Sociaal Democraten. Gedurende de reis van 13-18 december werden zeker 38 doodsvonnissen uitgevoerd, zeggen de officiele Iraanse media. Veel executies vinden in het geheim plaats en zelden gepubliceerd. Veel europarlementariers, waaronder van de Europese Volkspartij, weigerden naar Iran te gaan uit protest tegen de grove schendingen van de mensenrechten... maar niet ons Marietje Schaake. (Bron)


25 nov. 2013


Iran sluit "deal van de eeuw"

Interessant wat de Europese Unie economisch wint met deze deal (Bron)

OBAMA GEEFT ONMIDDELLIJK 8 MILJARD DOLLAR AAN IRAANSE FONDSEN VRIJ (Bron)

Waarom de Fransen pissig waren: 
Vorige week meldde de Israelische televisie dat Obama's in Iran geboren top-top-top-adviseur Valerie Jarrett al een jaar geheime onderhandelingen voert met Iran. De gesprekken werden zelfs voor de naaste bondgenoten, zelfs Israel, tot voor twee maanden geleden geheim gehouden. (Bron)
John Bolton in "Schandalige Overgave": 
(...) Deze tussenovereenkomst is slecht vanuit het Amerikaanse perspectief.  Iran houdt de volle mogelijkheid om uranium te verrijken, waarmee 10 jaar werk in de Veiligheidsraad voor het stopzetten van deze activiteiten, voor niets is geweest. Iran toestaan door te gaan met verrijking, en ondanks de bescheiden (en zelfs ontoereikende) maatregelen om te voorkomen dat de voorraaden toenemen, en de algehele nucleaire infrastructuur, zorgen ervoor dat Iran op termijn de volledige vruchten kan genieten van zijn "recht" te verrijken in een definitieve overeenkomst. De tussenovereenkomst zelf erkend zelfs dat een "allesomvattende oplossing" een "wederzijds gedefinieerd verrijkingsprogramma" zal behelzen. Dit is geen, zoals team Obama tevoren lekte, "compromis" met het door Iran geclaimde "recht" op verrijking. Dit is een schandalige overgave door de VS.
In ruil voor oppervlakkige concessies heeft Iran drie doorbraken bereikt. Allereerst heeft het tijd gewonnen om alle aspecten van het atoomwapenprogramma die niet onder deze overeenkomst vallen, door te voeren (fabricage en testen van centrifuges; onderzoek naar wapenkoppen en fabricage; en het hele programma met betrekking tot kruisraketten).  Het gegeven dat de tussenovereenkomst voorziet in periodieke verlenging, geeft Iran al de tijd die het nodig heeft om voor bewapening, niet alleen een handvol, maar voor een dozijn kernkoppen of meer. Ten tweede heeft Iran legitimiteit gewonnen. Deze centrale bank voor internationale terreur en naakte proliferator van atoomwapens is weer volwaardig lid van de internationale club van landen. Net zoals de overeenkomst over chemische wapens Bashar Assad heeft verstrekt, zijn de moellahs ontsnapt aan de politieke diepvries. Ten derde heeft Iran de psychologische wil en effectiviteit van de internationale economische sancties gebroken. (...) (BronVideo
Gerelateerd: Afshin Ellian in Elsevier


24 nov. 2013


Wereld buigt voor vrede tegen elke prijs met Iran

De 5+1 hebben een tijdelijke deal met Iran gesloten voor 6 maanden. Alleen de mentale kleuters van deze wereld zijn blij. De rest is kritisch, Israel voorspelt een nieuwe wapenwedloop. Economische sancties zijn geen dingen die je aan- en afzet als een schakelaar. Het uranium dat >20% verrijkt is, blijft in Iran; het moet 'geneutraliseerd' worden, maar wie gaat dat doen? De verrijkingscentrales worden niet gesloten. Defecte centrifuges mogen worden vervangen (!) onder de overeenkomst. De eis, dat Iran stopt met verrijken van uranium (nodig voor kernwapens, maar niet voor burgerdoeleinden) is gesneuveld. De concessies zijn gedaan door het Westen, dat wanhopig streeft naar vrede tegen elke prijs: sancties worden verruimd en het Westen zal geen actie ondernemen tegen Irans proxies Syrie en Hezbollah. Iran komt weg met het programma intact, dat herstart kan worden in een kwestie van weken. Hier is een overzicht van de belangrijkste reacties.De wisseltruc wordt verwoord door Lady Ashton: "a long term, comprehensive agreement of reciprocal measures to be undertaken by both sides" - alsof er sprake is van morele gelijkwaardigheid! Een compomis tussen voedsel en gif, is gif. 

9 nov. 2013


Netanyahu waarschuwt de wereld over Iran

Bibi Netanyahu is van streek. De nihilisten die met Iran zitten te onderhandelen in Geneve zijn bezig de sancties op te heffen, terwijl daar niets tegenover staat, nog niet de ontmanteling van een centrifuge. De toekomst van de wereld is in handen van mentale kleuters met scheermessen! Bibi Netanyahu: "It's a bad deal; a very, very bad deal". 


27 okt. 2013


Israel waarschuwt Iran over nieuw atoomrapport

Een Israelische woordvoerder van Defensie heeft gezegd dat Iran in staat is binnen een maand genoeg uranium te produceren voor een atoombom. Israel moet in actie komen voor het zover komt, dat zei Danny Danon, Israels onderminister van Defensie. "We zijn daar heel helder over, Israel zal niet stilzitten terwijl Iran wapens produceert dat ons, het Midden-Oosten en de rest van de wereld onder een Iraanse paraplu van terreur brengt". (Bron bevat video interview met John Bolton)


13 okt. 2013


Iraanse oppositie zegt dat het regime atoomcentrum verplaatst

De Nationale Raad van Verzet van Iran zegt dat een onderzoekscentrum voor nucleaire bewapening en planning is verplaatst naar een grotere, veiliger plaats in een complex van het ministerie van Defensie in Tehran;  de beschuldiging komt minder dan een week voor de G5+1 onderhandelingen in Geneve. In een persco in Parijs zei de raad dat het de informatie donderdag heeft ontvangen. De raad heeft eerder de uraniumverrijkingsfaciliteit in Natanz en het atoomcentrum in Arak in 2002 ontdekt. (Source)


5 okt. 2013


Opper-Ajatollah staat achter Rouhani's VS-politiek

De Iraanse oppermoellah Ajatollah Ali Khamenei heeft vandaag in een speech bevestigd dat hij achter de politiek van president Rouhani staat voor wat betreft toenadering tot de VS. Maar hij zei ook dat sommige dingen tijdens de Algemene Vergadering van de VN niet juist waren en dat de VS niet te vertrouwen is.  (Source)


4 okt. 2013


Israel, Golfstaten willen bondgenootschap tegen Iran

Israel, gealarmeerd door de toenadering tussen de VS en Iran, bespreekt de mogelijkheid van een anti-Iran alliantie met Arabische vijanden als Saoedi Arabie en de Emiraten.  (...) Israelische autoriteiten hebben de afgelopen weken besprekingen gevoerd met prominenten uit de Golfregio en andere Arabische staten. Dat zei Israelische televisie Channel 2.

Het rapport zei dat premier Binyamin Netanyahu, die van de week een felle toespraak hield voor de VN, zich verzet tegen Obama's toenadering tot de Iraanse president Rouhani. Channel 2 zei dat een "hoge official van een Arabische staat in het geheim Israel heeft bezocht voor besprekingen". Verder waren er geen details. The Times of Israel merkte op dat het bericht een dag kwam na Netanyahu's speech, waarin hij zei dat Teherans nuclaire project "led many of our Arab neighbors to recognize ... that Israel is not their enemy." (Bron)

1 okt. 2013


NETANYAHU: " ALS HET MOET  VECHTEN WE ALLEEN TEGEN IRAN"

Israels premier zei dinsdag voor de Algemene Vergadering van de VN dat zijn land nooit zal toestaan dat Iran nucleaire wapens krijgt, al moet het alleen handelen. En hij verwierp Rouhani's "charme offensief" als een truc om van de boycot af te komen.Benjamin Netanyahu goot koud water over Irans vredescampagne. Netanyahu zei dat de toekomst van Israel bedreigd wordt door een Iran met nucleaire wapens; hij moedigde de internationale gemeenschap aan om de druk op te voeren. "Israel zal nooit toestaan dat Iran nuclaire wapens ontwikkeld", zei hij. "Als Israel alleen moet handelen, dan zij dat zo, maar daarmee zal Israel vele, vele anderen beschermen", voegde hij eraan toe. (Bron
30 sept. 2013

Niet iedereen in Iran is het eens met de super 'gematigde' vredestichter!

29 sept. 2013


Iran, de schande van het Westen

Er is geen enkele reden om daadwerkelijk aan te nemen dat Rouhani zich zal committeren aan het stopzetten van Iraanse nucleaire programma. Sterker nog, zijn toneelstuk dient waarschijnlijk in essentie als middel om tijd te rekken tot Iran het nucleaire wapen heeft. (...) In 1938 deed de Britste premier Neville Chamberlain een concessie aan Hitler (heel Tsjechië-Slowakije) in ruil voor vrede. Winston Churchill zei hem hierop: 'U kon kiezen tussen oorlog en schande. U koos schande en krijgt oorlog'. Churchill wist dit, omdat de ideologie en intenties van Hitler hem duidelijk waren.

De schande ligt anno 2011 niet in territoriale concessies aan Iran, maar in het verzuimen te handelen. Jaren geleden voorspelde de Israëlische minister van Defensie Ehoed Barak dat Israel alleen zou komen te staan tegenover Iran. Het Westen zou verdoofd zijn. Dit is waar nu de absolute schande voor het zou Westen liggen: de noodzakelijke oorlog tegen het Iraanse regime overlaten aan zes miljoen Israëli's.

De Iraanse Banefsheh Zand presenteerde onlangs haar oplossing die heel simpel gezegd op het volgende neer komt. Stel een rode lijn, overschrijden zij die: fuck em up. Maar die rode lijnen vanuit de VS dragen geen enkele geloofwaardigheid meer sinds Obama deze straatwijsheid overtrad inzake Syrië overtrad: You better bust that if you’re gonna pull that. Oftewel, trek geen pistool als je niet wilt vuren. Banefsheh aan het woord:REDLINE to send this message rocketing around the world: http://settheredline.com/"Uranium", a timely and powerful documentary presenting the danger posed to the free world by a nuclear Iran. The film exposes the radical Islamic ideology guiding Iran's leaders, and the destruction it causes.

(Bron) H/t @TimonDias

27 sept. 2013


OBAMA, CHAMBERLAIN VOOR IRAN


Iran: 'Obama's appaisering is nederlaag voor VS'

Een belangrijke militaire leider heeft gezegd dat Iran door "macht en verzet" de VS gedwongen heeft tot een nederlaag, volgens berichten in de staatsmedia. Volgens hem heeft de Iraanse opperleider, Ayatollah Khamenei gezegd, dat Iran Obama gedwongen heeft Irans nucleaire rechten te erkennen. "De Amerikanen hebben er wijselijk voor gekozen Iran flexibel aan te pakken en is zich aan het terugtrekken", aldus general Yahya Rahim Safavi tegen Fars News Agency. De VS "zijn tot de conclusie gekomen dat ze een uitdaging met het machtige Iran niet aankunnen".

De Iraanse pers vierde Obama's speech voor de Algemene Vergadering van de VN eerder deze week, en typeerde die als "een andere toon" en "een nieuwe weg". (...) Iraanse militaire leiders zoals Safavi claimen dat Obama's nieuwe lijn van oorlogsretoriek naar vredessignalen Iran lanceren als wereldmacht. "De Amerikaanse president kondigde voor de eerste keer aan dat de VS geen regime change zoekt in Iran en dat de VS het Iraanse recht op nucleaire energie erkent. Maar terwijl Obama's houding verandert, is Iran niet van plan om de retoriek van de harde lijn op te geven, zegt Safavi (...) (Source)


Sept. 26, 2013

Rouhani wil nucleaire ontwapening van Israel

Rouhani (in zijn tweede speech voor de mondiale potentaten) heeft gepleit voor Israels nucleaire ontwapening, terwijl Iran zelf natuurlijk geenszins van plan is om het geheime programma op te geven. Rouhani wil hiermee het beeld vestigen van de vredesduif.

Rouhani heeft erop aangedrongen dat Israel de Nucleaire Non-Proliferatieverdrag (NPT) tekent. Rouhani heeft opgeroepen tot een wereld-ontwapeningsconferentie voor een nucleairvrije zone in het Midden-Oosten. "Zo lang er nucleaire wapens zijn, blijft de dreiging ze in te zetten", en hij noemde Hiroshima en Nagasaki in WO2. Rouhani wees erop dat Israel het enige land is in de regio die de NPT niet getekend heeft. Arabische landen hebben eerder een niet bindende resolutie ingediend bij de IAEA, en hebben Israel opgeroepen die te tekenen en inspectie toe te staan. Maar de lidstaten hebben de resolutie niet aangenomen.  (Bron)


Vervolg jaarlijkse horror meetup van potentaten @ de VN:

Van Rumpey ontmoet moellah Rouhani ondanks EU olie- en bankcoycotRouhani beledigt Obama omdat ie het kon, en omdat Obama het hem toestond (Source)


FARS: 'CNN hoaxt Rouhani's holocaust'

Het Iraanse nieuwsagentschap FARS claimt dat CNN Rouhani's opmerkingen over de holocaust heeft gemanipuleerd. Rouhani kan best wel eens al in de problemen zijn met het opperregime. De hardlijners houden er niet van als hun ontkenning van de holocaust ontkend wordt. (Source)24 september 2013

Iraanse president Rouhani weigert meetup met Obama

Ondanks Obama's openingen en bereidwilligheid om de totalitaire Iraanse moellah te ontmoeten tijdens de jaarlijkse meeting van Dictators R Us, heeft Rouhani de uitgestoken hand des vredes geweigerd. Wat jammer nou van dat bedorven beeld van het charme-offensief! Maar dat kon hij zich permitteren, want Iran heeft alle punten binnengehaald met het negeren van internationaal recht en acht jaar lang keihard werken aan het atoomprogramma. Ze hebben Obama ontmaskerd als een botte en zwakke pomofiel met wie je best een loopje kunt nemen. (Source)23 sept. 2013

ASHTON, "ONTMOETING IRAANSE MINBUZA MET JOHN KERRY"

De Iraanse minister van BuZa Javad Zarif zal deze week een ontmoeting hebben met zijn Amerikaanse evenknie, John Kerry en met de vijf andere landen die betrokken zijn bij de onderhandelingen over het Iraanse nucleaire programma, heeft Catherine Ashton, de Europese tsaar voor BuZa gezegd. (Bron)


Daags na Iraanse wapenparade: Obama, "verrijking van wat uranium is OK"

Dagen nadat de meest 'gematigde' Iraanse president ooit, Hassan Rouhani begon aan zijn charme-offensief toonde Iran  ter ere van de Iran-Irak oorlog, 30 2,000-km raketten, gemarkeerd "dood aan de VS" en "dood aan Israel". De raketten kunnen Israel bereiken en Amerikaanse bases in het Midden-Oosten. Rouhani is klaar voor onderhandelingen met het Westen en zegt dat "Israel internationale verdragen tegen massavernietigingswapens schendt". (Bron)

De Israelische premier Binyamin Netanyahu reageerde op Rouhani's charme-offensief en stipuleerde vier criteria waaraan Iran moet voldoen om vast te stellen dat Iran het nucleaire pad heeft verlaten: stoppen met uraniumverrijking; vernietigen van verrijkt uranium; het sluiten van de installatie in Qom; stoppen met het gebruik van plutonium. (Bron)

Maar als je alles gehad hebt (Riyadh en Doha zullen langzamerhand wel het hoogpolig opvreten)...

21 september 2013

Iraanse president Rouhani trots op misleiding

Na een column van de Russische autocraat Wladimir Poetin in de New York Times vorige week, is het deze week de beurt van de nieuwe 'gematigde' president van Iran om een stukje te pennen voor de Washington Post. Het motto van zijn campagne in het kader van 'Kies je lievelingsmoellah' luidde 'Voorzichtigheid en Hoop': de macht van Rouhani rijkt niet verder dan die van de oppermoellah, Ali Khamenei. Na de verkiezing noemde WaPo Rouhani "perhaps the most moderate candidate in the country's six-way presidential race". Dus... niets staat het uitbreken van de de wereldvrede meer in de weg, aldus de amorele wensdenkers. 

Democratisch gekozen wereldleiders zullen volgende week netwerken met de mondiale dictators en tirannen in het hoofdkwartier van de VN in New York. De Franse president François Hollande heeft aangekondigd Rouhani's uitnodiging voor een tête à tête te hebben geaccepteerd, het eerste contact tussen de twee landen sinds 2005.

De meest gematigde moellah in de wereldgeschiedenis zal ook meetings hebben met de P5+1 (code bij de internationale gemeenschap voor de vijf permanente leden van de veiligheidsraad plus Duitsland). Obama's hofeunuchs hebben signalen afgegeven dat ook Obama een ieniemini-ontmoetinkje zal hebben met de nieuwe messias.

Met de ervaring met Noord-Korea in gedachte, is het mogelijk een voorspelling te doen hoe de onderhandlingen met Syrie en Iran zullen aflopen. Het Obama-regime is duidelijk van plan het Noordkoreaanse model te gebruiken voor Syrie en Iran.

Er is geen enkele manier waarop het Amerikaans-Russische plan voor Syrie kan worden afgedwongen. Zelfs onder de beste omstandigheden is het technisch zo goed als onmogelijk chemische wapens op een veilige manier te vernietigen. Het idee dat VN-inspecteurs de chemische wapens in Syrie kunnen veiligstellen, is simpelweg absurd.

Als Assad verzaakt bij de vernietiging van de chemische wapens moet de kwestie eerst worden besproken in de Veiligheidsraad, waarin China en Rusland een veto hebben. Rusland zal nooit toestaan dat Syrie zal worden aangesproken op het niet naleven van de deal. Bovendien heeft Syrie een jaar de tijd, en dan is het blikje al weer een paar honderd meter verder de straat doorgeschopt: wie dan leeft, die dan zorgt. 

Net als voorgaande Amerikaanse presidenten met Pjongjang hebben gedaan, heeft Obama met de overeenkomst impliciet de legitimiteit geaccepteerd van het regime van Bashar Assad, ondanks het feit dat hij een rechtenschendende tiran is.

Net als met het handjeklap over het testen van wapens door Pjongjang, heeft Assad nu legitimiteit gewonnen en is de Amerikaanse dreiging met regime change vakkundig de nek omgedraaid.

Ook Rouhani's gepraat over het sluiten van de nucleaire installatie in Fordo moet gezien worden in het licht van de precedenten in Bjongjon. Met andere woorden, zelfs als de installatie wordt gesloten, dan is dat slechts tijdelijk.

Noord Korea is van de lijst van staatsponsors van terrorisme afgevoerd ondanks het feit dat het land sindsdien twee nucleaire tests heeft uitgevoerd. In ruil voor de belofte Fordo te sluiten zullen de sancties tegen Iran worden opgeheven; het is onvoorstelbaar dat ze ooit zullen worden hervat als Iran de installatie heropent.

Evenals Noord-Korea, zal Iran onderhandelen tot het er klaar voor is om het lidmaatschap van het Verdrag tegen de proliferatie van nucleaire wapens (NPT) op te zeggen en het eerste nucleaire wapen testen.

Het gevaar van Obama's besluit om een vals compromis te sluiten in plaats van de confrontatie aan te gaan met Assad en Poetin, zal pas zijn afgewend als de VS erkent dat de wens om te onderhandelen met fascistische dictators, waanzin is.

Dat soort onderhandelingen leiden tot de verzwakking van de VS. En ze leveren een groot gevaar op, omdat steeds meer vijanden massavernietingswapens zullen ontwikkelen en inzetten nu ze weten dat de VS liever vruchteloos onderhandelt dan verantwoordelijkheid neemt.