dinsdag 3 september 2013

Hoogleraar @RoosVonk op het matje voor Kamp bash

Vonk was blijkbaar boos over uitspraken van de minister over de mogelijke boringen naar schaliegas. "We worden verneukt!", twitterde Vonk er achteraan. Een paar uur later en na veel reuring door haar tweet, twitterde ze: "Wat een drukte om niks. Schoot even uit m'n slof. Sorry, hoor. Gebeurt zo vaak op Twitter!" Ze verklaarde dat haar woede werd veroorzaakt door de 'schijndemocratie' in Nederland. (Bron)
Geeft niks, hoor. Gebeurt mij ook zo vaak! Maahjah, ik ben geen wetenschapper.

De volgelingen van pomohoogleraar en dierenactivist @RoosVonk snappen niet waarom deze tweet onacceptabel is. Moet kunnen, toch? Reality is what you want it to be!

* Een hoogleraar wordt geacht zich te laten leiden door ratio, niet door emoties.
* Activisme onder de moraal "doel heiligt de middelen" valt buiten het terrein van de wetenschap.
* Afgezien van overwegingen met betrekking tot 'beschaving' en RESPETC

Update:
Hoogleraar Roos Vonk wordt door het bestuur van de Radboud Universiteit alsnog op het matje geroepen vanwege haar tweet van vorige week (...) Vonden rector magnificus Kortmann en collegevoorzitter Meijer vorige week nog dat Vonk niet op haar tweet kon worden aangesproken omdat ze die als privépersoon verstuurde, nu zeggen de bestuurders dat Vonks taalgebruik niet door de beugel kan, 'en zeker niet voor een hoogleraar', aldus hun verklaring. 
'Uitlatingen van wetenschappers hebben een rechtstreekse invloed op het beeld dat burgers van de wetenschap hebben. Ook als die uitlatingen niets met onderwijs of onderzoek te maken hebben. Een wetenschapper en zeker een hoogleraar is dat 24 uur per dag en zeven dagen per week en dient zich daarnaar te gedragen', zeggen Kortmann en Meijer. 
Volgens de woordvoerder van de Radboud Universiteit heeft het bestuur van de universiteit deze kwestie 'contact met professor Vonk'. Wat dat betekent wil hij niet zeggen. (Bron)
Doei, pomo Roos! Misschien heeft Didi Stapel nog een extra-realistische ingeving..

Gerelateerd