vrijdag 29 augustus 2014

Dino Bouterse schuldig aan hulp aan Hezbollah

Dino Bouterse werd op 31 aug. 2013 in New York in staat van beschuldiging gesteld. Hij kan levenslang krijgen. Vandaag legde hij een gedeeltelijk schuldbekentenis af voor wapens- en drugssmokkel en nota bene, het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname.


Dino Bouterse (41) pleitte in aug. vorig jaar nog onschuldig aan het smokkelen van 11kg cocaine, een antitankwapen en diverse pistolen.

UPDATE: Dino Bouterse heeft vrijdag in een rechtbank in New York een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd. Amerikaanse aanklagers houden de zoon van de president van Suriname verantwoordelijk voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Ook zou hij hebben geholpen bij het opzetten van een basis van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Suriname. (Bron)

1 sept. 2013

Dino Bouterse ziet levenslang tegemoet in Sing Sing

De zoon van de Surinaamse president Bouterse heeft een lading cocaine de VS binnengesmokkeld en werd bovendien gepakt met een raketwerper en een paar geweren, hebben aanklagers vandaag gezegd in Manhattan. Dino Bouterse (40), pleitte vandaag zijn onschuld in een federale rechtbank. Dino Bouterse’s arsenaal bestond uit "een licht antitankwapen"; dat is een werper met een raket, en pistolen, volgens een openbare aanklacht.

"Dino Bouterse wordt ervan verdacht 11kg cocaine de VS in gesmokkeld te hebben in een koffer, terwijl hij zwaaide met een geweer," zegt de Openbaar Aanklager van Manhattan, Preet Bharara. "Bouterse is een notoire drugsmokkelaar die in het bezit was van ettelijke gevaarlijke wapens. Bouterse heeft een geschiedenis als drugs- en wapensmokkelaar, en is veroordeeld voor dit soort aanklachten in Suriname in 2005".

Bouterse werd gepakt op Panama airport voor het versturen van een koffer coke van Suriname naar het Caribbisch gebied op een lijnvliegtuig met de bedoeling dat de drugs zouden worden afgeleverd in de VS.

Zijn vader, president Desi Bouterse, is in 1999 bij verstek veroordeeld in Nederland voor het smokkelen van 500kg cocaine, maar heeft nooit vast gezeten. Bouterse senior is een voormalige militaire dictator die ervan beschuldigd wordt 15 politieke gevangenen te hebben vermoord in december 1982. Hij regeerde het land van 1980 tot 1987 en kwam in 2010 op democratische wijze nogmaals aan de macht.

Na de arrestatie van zijn zoon stelde Bouterse zijn openingsverklaring voor de top van de Union of South American Nations (UNASUR) in Paramaribo uit met drie uur. "Ik heb het nieuws gehoord, maar nu concentreer ik me op de meeting van de UNASUR,” zei hij tegen journalisten.

Openbaar aanklagers hebben Dino eerder beschuldigd van het stelen van 50 geweren van de inlichtingendiensten in 2002, maar hebben de aanklacht later ingetrokken wegens gebrek aan bewijs. In september 2004 werd Bouterse opnieuw gearresteerd voor het in beslag nemen van een grote lading wapens, munitie en een kilo cocaine van een lokaal autobedrijf.

In augustus 2005 werd Bouterse veroordeeld tot 8 jaar nadat een rechter hem veroordeelde voor het leiden van een bende die zich bezighield met het smokkelen van drugs, illegale wapens en luxe auto's.

Dino Bouterse werd gisteren in New York in staat van beschuldiging gesteld voor het importeren van cocaine en een vuurwapen dat in verband is gebracht met drugssmokkel. Hij kan levenslang krijgen. De volgende zitting is op 9 september.

(Bron)