woensdag 9 oktober 2013

Arrestatie van Al Qaida chef in Libie stinkt

Na de 21.640e aanslag door jihadisten sinds 9/11 is de tijd rijp geworden om van onze media en van moslim medelanders te vragen deze moordpartijen publiekelijk te veroordelenZelfs Bob Beckel heeft het gehad na de aanslag op Westgate. Dit is Beckel in een vorig leven.

UPDATE:  
In de vroege uren van zaterdag 5 oktober jl. plukten Amerikaanse speciale troepen in Tripoli, Libie de Al Qaida militant Abu Anas al-Libi van de straat. Hij was betrokken bij de bomaanslagen op de VS ambassades in Kenia en Tanzania. (...) Al-Libi, wiens echte naam Nazih Abdul-Hamed al-Ruqai is, heeft een gecompliceerde persoonlijke geschiedenis met Osama bin Laden, Ayman al-Zawahiri en een Egyptisch-Amerikaanse dubbel agent genaamd Ali Mohamed (...) Clare Lopez geeft een uitgebreid achtergrondverslag in The Clarion Project.

Deel van deze informatie is zijn nauwe werkrelatie met Christopher Stevens, de Amerikaanse ambassadeur in Libie die werd gedood in Benghazi vorig jaar bij een aanslag op 11 september (Benghazi Live Blog). Zoals Lopez zegt, wordt Al Libi waarschijnlijk verhoord door de FBI aan boord van de USS San Antonio. Dat lijkt bemoedigend, tot je je realiseert dat Chris Stevens berichten verstuurde uit Libie sinds juni 2008. Je kunt ze lezen in Die Hard in Derna om beter inzicht te krijgen in de aanslag. Maar dan ligt de vraag voor de hand, waarom Al Libi nu werd opgepakt? De zaak stinkt. (Bron)

6 okt. 2013


Amerikanen pakken chef van Al Qaida in Tripoli

Vandaag is er meer bekend geworden wat zich zaterdagmorgen afspeelde op het Afrikaanse continent:

Amerikaanse strijdkrachten hebben twee aan Al Qaida gelieerde militanten opgepakt van de straat in Tripoli, Libie. Tevens werd er een aanval uitgevoerd op een Somalisch dorp, zoals we gisteren al meldden. In Libie werd Abu Anas al-Libi gearresteerd, een lang gezochte jihadist die betrokken was bij de ambassadebommings in Kenia en Tanzania.

De aanval op de Somalische havenplaats Barawe heeft geen arrestaties opgeleverd, maar het is onduidelijk of de doelen gedood zijn. Een woordvoerder heeft bevestigd dat er meerdee doden zijn gevallen aan de kant van Al Shabaab, de Somalische tak van Al Qaida. De aanleiding was de terreuraanval op Westgate in Nairobi.  (Source)


5 okt. 2013

VS Navy SEALS voeren aanval uit op Somalisch terreurdorp

Zaterdag voerden Amerikaanse Navy SEALS een aanval uit op jihadisten in het Somalische dorp Barawe. Het ging om hoogwaardige doelen. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanval op Westgate (Bron)Kenia: "Westgate werd aangevallen door 4 jihadisten"

Een woordvoerder van het Keniase leger heeft vandaag de namen van de vier terroristen bekend gemaakt. In de aanval kwamen 67 mensen om. Velen zijn op een brute manier gemarteld en omgebracht. De jihadisten waren Abu Baara al-Sudani, Omar Nabhan, Khattab al-Kene and Umayr. CCTV opnamen laten slechts 4 terroristen zien. Eerder werd vermoed dat er 10 tot 15 man betrokken waren bij de aanval op 21 september.

Matt Bryden, voormalig hoofd van de monitoring groep van de VN voor Somalie en Eritrea heeft gezegd dat de al-Kene en Umayr bekende leden zijn van al-Hijra, de Keniase arm van al-Shabab. Nabhan kan familie zijn van Saleh Ali Saleh Nabhan, een van de meest gezochte cellen van Al Qaida in de regio die ook betrokken was bij de bomaanslagen op de Amerikaanse ambassades in 1998. (Bron)

2 oktober 2013


Somalische Al-Shabaab kan ook hier aanslag plegen

De Somalische terreurgroepering Al-Shabaab verlegt de grenzen naar het Westen en wil ook in Europa aanslagen plegen. Ook Nederland zou heel goed een doelwit van de moslimterroristen kunnen zijn. Dat zegt de Britse terrorisme-expert Robin Simcox deze week in Elsevier. 'Het is naïef om te denken dat Nederland geen doelwit kan zijn. Dat Al-Shabaab nog geen aanslagen in Europa heeft gepleegd, wil niet zeggen dat dit niet gaat gebeuren (Bron)

27 sept. 2013


GRAFISCH: WESTGATE, EEN HEL OP AARDE!

Werkelijk verschrikkelijk nieuws komt momenteel uit Westgate in Nairobi over de manier waarop sommige gijzelaars de dood hebben gevonden. Oren, ogen en neuzen afgesneden. Lichamen aan haken. Vingers afgerukt met tangen. Kinden, dood in vrieskisten terwijl messen uit hun lichamen steken. Mannen gecastreerd, dan verblind en opgehangen. Kelen werden doorgesneden van oor tot oor en mensen werden gillend van de derde verdieping gegooid. (Source) (Nederlands)


26 sept. 2013


Al Shabaab in Somalie Twittert weer bedreigingen

AL-SHABAAB @HSM_PR TERRORISTENLEIDER Abu Zubeyr heeft een boodschap gepost waarin hij nieuwe bedreigingen tegen Kenia uit (Transcript van audio)

25 september 2013

Media en moslims moeten afstand nemen van terreur


En dit is de cynische reactie op Twitter van een bekende journalist in onze vaderlandse media, die liever de VVD veroordeelt dan terroristen:
De Westerse media en moslims moeten eens ophouden met anderen te schuld te geven en als volwassen mensen afstand nemen van moordpartijen en terroristische bloedbaden, die het directe gevolg zijn van het feit dat de terreurmeesters in Riyadh en Tehran geappaiseerd en geexcuseerd worden. Hoeveel onschuldigen moeten er nog sterven voordat de schuldigen worden aangesproken? 

De Keniaanse veiligheidsdiensten zoeken vandaag nog naar overlevenden van de terreuraanval in de ruines van het Westgate winkelcentrum. Er zijn zover 72 doden geteld, onder wie 18 buitenlanders onder andere uit het VK, Frankrijk, Canada, Nederland, Australie, Peru, India, Ghana, Zuidafrika en China. Voorts lieten 6 veiligheidsmensen het leven. Er zijn 175 gewonden, van wie er nog 62 in een ziekenhuis worden behandeld. Vijf jihadisten zijn gedood, 11 zijn gearresteerd. Al Shabaab zegt dat 137 gijzelaars zijn vermoord. Het ontruimen van Westgate is nog gaande. De cijfers zullen vrijwel zeker naar boven worden bijgesteld.

Het is de meest dodelijke aanslag sinds de bomaanslag op de Amerikaanse embassade in Nairobi in 1998, waarbij 200 doden vielen. Osama bin Ladens  Al Qaida network werd destijds snel aangewezen als de schuldige. Clinton beantwoordde de aanval met een kruisraket op een aspirinefabriek in Soedan. Maar Al Qaida is nu een andere organisatie dan destijds, toen Bin Laden zijn aanslagen plande vanuit een grot in de Hindu Kush (hindoemoord). Tegenwoordig is Al Qaida een multinationale franchise en merknaam die zowel rekruteert in het welvarende Midden Westen van de Verenigde Staten als in de sloppen van Mogadishu.

Terwijl  Al Shabaab ('de jeugd'), de branche in Somalie, de verantwoordelijkheid voor deze slachtpartij heeft opgeeist, zijn onderzoekers in Kenia geschokt door het cosmopolitische karakter van deze operatie. Behalve Somali's maakten 15 terroristen uit andere landen deel uit van deze moordbrigade; ze zijn afkomstig uit de VS, het VK, Canada, Zweden, Syrie, Finland, Rusland, Dagestan en Kenia.

Zo internationaal is de jihad niet geweest sinds de mujahedin de Sovjet Unie bevocht in Afghanistan. Toen kwamen de rekruten hoofdzakelijk uit de Arabische wereld naar de trainingskampen van de CIA bij de grens van Pakistan om te vechten tegen de ongelovige Russen. Tegenwoordig worden vrijwilligers geradicaliseerd en gerekruteerd via Internet.

De nieuwe generatie jihadi's weet handig het Internet en de sociale media te exploiteren om hun nihilistische ideologie over de wereld te verspreiden. Dat werd op een grafische manier geillustreerd door Al Shabaab bij de aanslag in Nairobi. De leiding in Somalie gebruikte Twitter om foto's te posten van jihadisten die omschuldige shoppers terroriseren; en ze postten een lijst met de leden van de bende.

Het is best mogelijk dat de Twitter accounts vals zijn en dat Al Shabaab de onderzoekers op een vals spoor wou zetten om kostbare tijd te winnen, terwijl de daders zich uit de voeten maken. Dat is een van de scenario's die inlichtingendiensten volgen.

Een andere misleiding is waarschijnlijk de claim van Al Shabaab dat sommige van de terroristen vrouwen zijn, hetgeen heeft geleid tot de speculatie dat Samantha Lewthwaite, de 'white widow', deelnam aan de operatie. Lewthwaite is op de loop sinds haar echtgenoot deelnam aan de aanslag in Londen op 7 juli 2005. Het is bekend dat ze verscheidene keren naar Somalie is gereisd. Maar het is ook heel goed mogelijk dat een paar terroristen als vrouw vermomd waren.

De Keniaanse autorioteiten claimen dat een aantal Amerikanen en Engelsen betrokken waren. In de VS concentreren onderzoekers hun aandacht op de 'Minnesota martyrs', een groep jihadi's die gerekruteerd worden uit de grote gemeenschap Somalische immigranten. De lokale FBI heeft zijn zorgen geuit over video's van hoge kwaliteit waarmee de lof op de rol van Al Shabaab in de Somalische burgeroorlog wordt bezongen.

In het VK loopt MI5 alle gebruikelijke jihadistische kanalen langs, moskeeen en universiteitscampuses die in het verleden zijn gebruikt voor de verspreiding van propaganda van Al Qaida. 

(Bron)