donderdag 8 augustus 2013

Wat is er aan de hand met de terreurpaniek?

Er is mondiaal alarm geslagen na onderschepte communicatie tussen de commandant van Al Qaida, al Zawahiri en de nieuwe tweede man in JemenHet Amerikaanse State Department heeft wereldwijd een negatief reisadvies afgegeven en 21 ambassades in de islamitische wereld gesloten

UPDATE: De situatie met het mondiale terreuralarm wordt absurder met de dag. Volgens de Nigerian Telegraph en een aantal andere bronnen, was een conference call van de leider van Al Qaeda, Al Zawahiri met de leiders van Boko Haram, de tweede man in Jemen, en 20 andere opperhoofden van de terreurorganisatie, de aanleiding voor het sluiten van 21 Amerikaanse ambassades in het Midden Oosten en een onbekend aantal diplomatieke missies in Jemen, tot nader order later deze week.

Mark Steyn geeft commentaar op de situatie in deze audio. Het is nauwelijks voor te stellen dat een hightech-organisatie als Al Qaeda dom genoeg zou zijn om hun terreurplannen over een telefoonlijn te bespreken; iedereen weet nu dat die worden gescreend door de NSA. Het is een publiek geheim dat mobiele telefoons maar een keer worden gebruikt, omdat de drager kan worden opgespoord. Natuurlijk weten veiligheidsdiensten dit ook allemaal. Dus wat is dit? Was de conference call een plant, of speelt de regering Obama een heel vreemd spel met de wereld?7 aug. 2013

Media zaaien onspecifieke terreurmeldingen

Nederlandse media maken melding van het sluiten van de ambassade in Jemen. Het is een van de vele westerse diplomatieke missies die gesloten zijn na de onderschepte conference call van de top van Al Qaida vorige week. Specifieker was de dreiging niet. Volgende week, na de Ramadan, zullen de maatregelen worden geevalueerd. (Bron)Inmiddels meldt Reuters dat een vliegtuig uit Ierland van US Airways een tussentijdse landing gemaakt heeft in Philadelphia vanwege een onbekende dreiging. De woordvoerster had geen verdere informatie over de aard van de dreiging. Ze kon ook niet vertellen wat de eindbestemming van het toestel was. (Bron) UPDATE: Vals alarm (dronken passagier)!Complot van AQ in Jemen focus van terreuralarm? 

Jemen is het centrum van een complex en gedurfd complot. Als het geslaagd was, had het Al Qaida de controle gegeven over een belangrijk deel van de infrastructuur. Jemen heeft een complot van AQ voorkomen om oliepijplijnen op te blazen en havens in te nemen. De veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. De VS en het VK hebben diplomaten teruggetrokken. De VS heeft speciale teams in gereedheid gebracht. Drones van de VS hebben woensdag zeven leden van AQ om het leven gebracht, de vijfde aanval in twee weken.

De dreiging wordt steeds minder helder. Eerst kwam het haastige terugtrekken van diplomaten van bijna alle westerse landen, ingegeven door een onderschepte conference call tussen AQ leider, al Zawahiri met de tweede man in Jemen en 20 andere leden van de AQ staf. Nu hebben de Jemenitische autoriteiten het over een aparte dreiging van AQ op regeringsgebouwen en -installaties waaronder havens, pijplijnen en het leger. Sinds de Arab Spring revoluties profiteert AQ in Jemen van een veiligheidsvacuum in de afgelegen provincies, waar spectaculaire aanvallen plaatsvinden. (Bron)


6 aug. 2013


Bron van de terreurdreiging is conference call van Al Zawahiri met hoofd AQ in Jemen en 20 andere leden van de staf

De onderschepte conference call tussen Ayman al-Zawahri, die Osama bin Laden is opgevolgd, en Nasser al-Wuhayshi, hoofd van Al Qaida op het Arabisch Schiereiland in Jemen en 20 anderen, heeft een van de belangrijkste complotten tegen westerse doelen onthuld sinds 911, zeggen Amerikaanse bronnen.

Het is hoogst ongebruikelijk voor topleiders van AQ om operationele zaken online te bespreken, dus toen de onderschepte communicatie tussen twee topleiders vorige week werd geanaliseerd, begrepen officials bij de CIA, de State Dept. en de White House de betekenis onmiddellijk. Congresleden kregen snel geheime briefings. The Times zegt dat ze afgelopen vrijdag al op de hoogte waren dat Zawahiri en Wuhayshi de bron van de dreiging zijn, maar ze hebben het bericht niet gepubliceerd op verzoek van de Obama regering.

Maar McClatchy heeft het bericht gisteren wel gepubliceerd. Kan dit betekenen dat de VS weet waar Zawahiri is maar geen actie hebben ondernomen, zodat ze kunnen doorgaan met het onderscheppen van communicaties? Als ze zijn email kunnen lezen dan is het beter dat hij los loopt. Maar dank zij McClatchy is dit kapot. Als ze weten waar hij is zijn ze nu waarschijnlijk wel bereid hem te doden met drones of met commando's. Je kunt hem niet los rond laten lopen in Pakistan nu dat hij weet dat hij wordt onderschept. Volgens CNN is Wuhayshi de nieuwe tweede commandant, niet alleen van AQ in Jemen, maar wereldwijd. (Bron)4 aug. 2013

Terreuralarm na reeks ontsnappingen uit gevangenis

Het veiligheidsalarm en het sluiten van Amerikaanse ambassades in het Midden-Oosten dit weekend kan zijn ingegeven door 'ruis' dat is waargenomen door NSA-achtige datasurveillance, maar Interpol heeft ook alarm geslagen na een serie spectaculaire gevangenisuitbraken de afgelopen maand, in negen verschillende landen.

Bij een aanval eerder deze week op een gevangenis in Dera Ismail Khan in Pakistan werden 252 terroristen bevrijd. Er werden Stingers en bommen gebruikt bij de aanslag. De Taliban meldt dat een aantal militanten zich bij hen heeft gevoegd in het centrale stammengebied. 

Israel heeft recent 104 langzittende gevangenen laten gaan. Uit de infame Abu Ghraib gevangenis in Irak zijn 500 gevangen ontsnapt en 1.000 man uit een gevangenis in Benghazi, Libie.

Jemen is een bastion van Al Qaida. De locale franchise 'Al Qaeda op het Arabisch Schiereiland' heeft honderden leden ondanks het feit dat de autoriteiten de organisatie onderdrukken en Amerikaanse drones de leiders hebben gedood, onder wie Anwar al Awlaki. 


De Amerikaanse maatregel is antwoord op niet-specifieke informatie dat Al Qaida plannen heeft voor aanslagen in de maand augustus. Groot Brittannie heeft de ambassade in Jemen voor twee dagen gesloten, evenals Frankrijk. Het Britse ministerie van BuZa is in staat van verhoogde paraatheid gedurende de ramadan, die eindigt op 8 augustus. 

De Amerikaanse reiswaarschuwing geldt voor openbaar vervoer en belangrijke toeristencentra. 

(Bron)