woensdag 28 augustus 2013

Rutte schoffeert Obama over geheime nukes op Volkel

Kan het kabinet Rutte II dan niets goed doen? Mark de muis maakt fittie met grote broer Obama over de supermegageheime nukes op vliegbasis Volkel


Op vliegbasis Volkel liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen, aldus oud-premier Ruud Lubbers.

Het publieke geheim van de tactische kernwapens op vliegbasis Volkel is onderwerp van een reuzenrel tussen Nederland en de Verenigde Staten. Rutte II wil afspraken maken over aansprakelijkheid bij ongelukken *au, als er een op je tenen valt* maar de VS zien ze aankomen! Daar vinden ze nu al dat Nederland te weinig bijdraagt. Daar zit wat in: de Nederlandse defensie-uitgaven staan genoteerd op 1,6% van het BNP, terwijl het Amerikaanse budget 3,2% bedraagt. De rel is zo hoog opgelopen dat Nederland heeft gedreigd om de overvliegrechten van de Amerikaanse luchtmacht in te trekken. Duh?!

Op Volkel zit 150 man Amerikaans militair personeel  gestationeerd om ons 312 squadron te trainen. Ze geven hun $$ uit aan Goudse kazen, Vinexhuizen en fustenvol Budweiser. Als team Rutte II zijn zin krijgt verhuist de hele noekploeg inclusief bommen en granaten richting Belgie.

Weg Nederlandse nucleaire paraplu, weg bier- en kaasconsumptie, welkom werkloze bommenwerpers! Plus onze F16s moeten verbouwd worden! Ze kunnen nu nukes vliegen. Maar als de F16s vervangen worden door F35 (JSF) moeten ze deels eerst gedowngrade worden. Of dat niks kost! Zo'n duur kabinet als Rutte II kunnen we ons niet meer veroorloven! 

Donderdag 12 september wijdt het *kuch* onderzoeksprogramma Brandpunt Reporter (KRO) een uitzending aan de kwestie. Het programma baseert zich onder meer op vertrouwelijke ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag.

(Bron) H/t @deepkeel