donderdag 29 augustus 2013

Rutte II gaat de economie redden met een gifbank

Gisteren lekte uit hoe Rutte II de torenhoge hypotheekschuld wil gaan oplossen: via de felbegeerde pensioenpot, de grootste spaarpot met privaat geld in de BV NederlandDe founding fathers van de VS waren genieen, die het recept van Vrijheid hebben ontdekt. Dit is het niet. 

Dat Rutte II de weg kwijt is, was al veel langer duidelijk. Nu blijkt hoezeer! Gisteren lekte uit dat het kabinet van plan is met Prinsjesdag een Nationaal Hypotheek Instituut te lanceren. Rutte II is hierover aan het onderhandelen met pensioenfondsen en verzekeraars. Die zijn al gekapituleerd. Het idee achter het plan is de oprichting van een gifbank met oninbare hypotheekschulden, ter waarde van "enkele tientallen miljarden euro’s".

Volgens de Commissie Van Dijkhuizen die al een proefballon opliet, gaat het om een bedrag van €150 miljard, het dubbele van het totale bedrag waarvoor Nederlandse huiseigenaren onder water staan. Banken kunnen dan weer goedkopere financiering aantrekken, waardoor de hypotheekrente naar verwachting zal dalen. Hetgeen dan weer leidt tot een nieuwe bubbel.

De enorme private schuld moet dus worden gefinancierd door onze pensioenen, met als vangnet, garanties van de staat. Even vertalen: het pensioenkapitaal wordt ingezet om het bedrijfsrisico van banken op te vangen, met als garantie, het geld van de belastingbetaler. Een dubbele ezelsstaart op de ass van de vrije burger!

In het gewone leven heet dit oplichting. Maar omdat de regering het bedacht heeft is het legaal! Laten we de zaken nog even op scherp stellen: als de bubbel van de onroerend-goedmarkt blijft leeglopen, staat je pensioengeld garant en als dat faalt, je belastingafdrachten.

Welkom in het nieuwe Nederland, de tirannie waar generaties patriotten tegen gevochten hebben.

Gerelateerd