maandag 19 augustus 2013

Nigel Farage in rel over 'revolutie in Europa'

Pomo's kunnen het onderscheid niet maken tussen een waarschuwing en 'oproepen'. Nigel Farage is het middelpunt van een rel vanwege zijn 'suggestie' dat de EU gewelddadig zal eindigenNigel Farage in het interview met Infowars op 28 november 2012

Nigel Farage bevindt zich in het centrum van een rel sinds hij gisterenavond 'leek te suggereren' dat geweld gerechtvaardigd is om de bureaucraten in Brussel 'omver te werpen'. De leider van Ukip waarschuwde dat de EU afstevent op een 'revolutie' en dat 'gewelddadige protesten' de enige manier zouden zijn voor de zuidelijke lidstaten om hun democratieen te redden. Ook vergeleek hij de 'noodwetten' van de EU-leiders gedurende de eurocrisis met het opschorten van de democratie in Hitler Duitsland in de 1930s. 

De opmerkingen werden gemaakt in een controversieel interview met de Amerikaanse conservatieve radioman, Alex Jones (video). Het werd vorig jaar uitgezonden, maar bleef destijds onopgemerkt. In de context van de massale protesten in Griekenland tegen de verplichting van Brussel om te snijden in de uitgaven, zei Farage dat deze manier van dwang 'een recept is voor revolutie'. 

Hij voegde eraan toe: "Ik zie het lijden van de mensen in het Middellandse-Zeegebied een crisispunt bereiken en het gevaar bestaat dat het zuiden van Europa ontvlamt en dat die vlam kan leiden tot iets dat lijkt op gewelddadige revolutie. De zweep is nu zo krachtig in de handen van de bureaucraten - zij hebben alle kaarten in handen - dat geweld wellicht de enige uitweg is".  (Bron)