zaterdag 31 augustus 2013

BREKEND: Waarom waarschuwde VS niet voor chemische aanval?

Als de Amerikaanse inlichtingendiensten wisten dat Assad voorbereidingen trof voor een aanval met chemische wapens, waarom hebben ze dan niet gewaarschuwd, vraagt generaal b.d. Dick Berlijn zich af in een tweetVerklaring op 4.05 minuten van Secretary of State John Kerry op vrijdag 31 augustus 2013

"We weten dat drie dagen voor de aanval het (militaire) personeel van de regering dat belast is met chemische wapens, op de grond bezig was met voorbereidingen. En we weten dat elementen van het regime voorbereidingen troffen met gasmaskers en voorzorgsmaatregelen die gerelateerd zijn aan chemische wapens. We weten dat dit specificieke orders waren. We weten van welke plaats de raketten werden afgeschoten en hoe laat."

"We weten waar ze neergekomen zijn en wanneer. We weten dat raketten alleen werden afgevuurd vanuit gebieden die onder controle staan van de regering en neerkwamen in buurten die door de oppositie worden gecontroleerd, en in bevochten gebieden."

"Wij weten en de wereld weet dat maar 90 minuten later de hel losbrak op de social media. Met onze eigen ogen hebben we duizenden meldingen gezien uit elf verschillende plaatsen in de buitenwijken van Damascus, die allen slachtoffers laten zien met ademhalingsmoeilijkheden, mensen met spasmes, die hoesten, met hartkloppingen, met schuim op de mond, bewusteloos en dood. En we weten dat het gewone Syrische burgers waren die deze verschrikkingen hebben gemeld."

"En belangrijk, we weten dat dokters en verplegers die ze behandelden geen melding hebben gemaakt van een schram, geen granaatwond, geen snijwond, geen schotwond. We zagen rijen doden in lijkkleden, het witte linnen onbevlekt met een enkele druppel bloed."

"In plaats van veilig thuis in hun bedjes zagen we rijen kinderen, zij aan zij liggen op een ziekenhuisvloer, allemaal dood door Assads gas en omringd door ouders en grootouders die door hetzelfde lot getroffen zijn."

"De regering van de VS weet nu dat tenminste 1.429 Syriers gedood werden in de aanval, waarvan tenminste 426 kinderen....
H/t @marcvvandenhoek

Gerelateerd: