dinsdag 23 juli 2013

Waarom het 'vredesproces' gedoemd is te mislukken

Hamas heeft korte metten gemaakt met de vredesonderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen. Op de Westbank beschuldigen islamisten Abbas van 'uitverkoop aan de joden'Politici in Washington, Londen en Parijs nemen dat soort taal niet eens serieus: "Allahu Akbar, vernietig Israel, de VS, VK en Frankrijk!" Dit is een grote vergissing. 

Nadat John Kerry in een persco in Amman vrijdag verklaarde dat de vredesbesprekingen deze week in Washington zullen worden hervat, heeft de woordvoerder van Hamas, Sami Abu Zuhri het idee vrijwel onmiddellijk verworpen. Hamas onderstreepte tevens dat de rivaal, Fatah, niet het recht heeft te onderhandelen namens "het Palestijnse volk".

Vorige week tijdens de vrijdagsgebeden in de Al Aqsa Moskee in Jerusalem (video boven) beschuldigden duizenden demonstranten de Palestijnse Autoriteit (PA) ervan, de eparchie te hebben "uitverkocht aan de joden", in plaats van zich in te zetten voor de vernietiging van Israel. Dat is precies de reden waarom Abbas nooit een akkoord zal sluiten met Israel.

De postmoderne politici in Washington, Londen en Parijs nemen dat soort taal niet eens serieus: "Allahu Akbar, vernietig Israel, de VS, VK en Frankrijk!" Dit zijn de naties die primair gezien worden als vijanden van de islam.

Deze demonstratie vond niet plaats in een spelonk in een uithoek van Afghanistan, maar in het hart van de beschaving, tijdens Ramadan, aan de vooravond van 'vredesonderhandelingen', en tijdens een religieuze ceremonie.

Het doel van deze extremisten is de vernietiging van Israel en de vestiging van het Kalifaat. Dat is een groot-islamitisch eenheidsrijk waarin geen onderscheid bestaat tussen seculier en religieus bestuur, en geen scheiding van machten, zodat alle macht geconcentreerd is in handen van de kalief, de vervanger van Mohammed die bestuurt zoals voorgeschreven wordt onder shariawetgeving.

De oproep, "Khaybar, Khaybar joden - het leger van Mohammed zal terugkeren!", is bloedstollend. Het refereert aan de slag van Khaybar in 629, een strijd tussen moslims en joden in de Khaybar Oase in het Arabische hartland. De joden die er woonden werden aangevallen, nadat ze moslims ervan hadden beschuldigd de Arabische stammen tegen elkaar op te zetten (let op de constructie!). De joden gaven zich over en mochten in Khaybar blijven onder voorwaarde dat ze de helft van hun productie zouden afstaan aan de moslims.

De demonstranten hopen op een reprise van dit verhaal, maar dan in Israel. De joden de zee indrijven of ze onderdrukken als een minderheid onder het juk van de kalief. Erger is dat sommige van deze demonstranten Israelische burgers zijn, volgelingen van sjeik Raed Salah en de 'Islamische Beweging'. Deze beweging is verwand aan de Moslim Broederschap en Hamas, en heeft duizenden aanhangers onder Israelische Arabieren.

De demonstratie in de Al Aqsa Moskee toont de toenemende macht aan van de islamisten op de Westbank. Het is niet alleen een bedreiging voor Israel en haar bondgenoten in de vrije wereld, maar ook voor de PA en Mahmoud Abbas en zijn entourage. Dat verklaart waarom de PA de demonstratie in de Al Aqsa snel heeft veroordeeld als platform voor het avanceren van een "buitenlandse agenda", namelijk die van de Moslim Broederschap en andere radicale islamitische groepen.

De PA heeft zich laten bewerken om te praten over de 'tweestatenoplossing'. De achterban ziet dat als verraad. De PA moet zich naar hun mening voor de volle honderd procent richten op de de vernietiging van Israel.

Onder leiding van John Kerry zullen Abbas en Israel de onderhandelingen hervatten. Maar Abbas zal altijd de hete adem in zijn nek voelen van de extremisten die hun vernietigingsplannen nooit zullen opgeven. Daarom zal Abbas nooit vrede sluiten met Israel. Hij zou voor eeuwig te boek staan als de man die de Palestijnen en de moslims heeft "uitverkocht" aan de joden.

(Bron)