woensdag 17 juli 2013

Rutte's Geldroof: Nederland Koploper Inflatie

De staat past zo goed op ons geld, dat Nederland koploper inflatie is binnen de Europese Unie. Sinds 1999 is ons geld meer dan 25% minder waard gewordenRutte II heeft de BTW en andere lasten verzwaard, een doodzonde in crisistijd. En jaagt het bedrijfsleven op kosten; consumenten vinden dat terug in de prijzen, die in de winkel moeten worden betaald.

Maar vlak de zogenaamde LTRO operaties van de ECB niet uit! Banken lenen tegen zeer lage rente 'nieuw' geld, waarmee staatsschuld wordt opgekocht. Schulden worden gedekt met schulden. Hoe lang zou je dat kunnen volhouden?

Deze monetaire politiek zorgt voor een kunstmatig oppompen van de economie: de prijsstijgingen geven de schijn van groei, maar het gaat ten koste van de geldwaarde. De staat (in dit geval de EU) maakt feitelijk misbruik van haar status als geldmonopolist door waardediefstal.

De recente onlusten in Turkije en Brazilië bouwen op de bodem van deze onbewuste maatschappelijke onvrede die ontstaat omdat burgers steeds meer moeten betalen voor levensonderhoud en hun spaargeld steeds minder waard wordt.

In de eurozone lijken de inflatiecijfers mee te vallen, maar dat is schijn. Lees hierover het boek Geldmoord van Edin Mujagic.

De inflatie in Turkije en Brazilie bedraagt 6,5%. Met 3,2% is Nederland dus halverwege. Dat komt goed uit: Wilders heeft juist een groter veldje gereserveerd voor zijn massaprotest op 21 september.

Gerelateerd