zondag 7 juli 2013

Postkolonialisme verbreidt fascisme met een smiley

Transnationaal multiculturalisme gooit vrijheid en tirannie op een hoop als evenwaardig. Maar het moet er wel een beetje leuk uitzien: geen geweld of openlijke martelpraktijken graag!


Postmodern fascisme met een smiley is de ethische standaard over de hele wereld.

Paul in Vanuatu zond recentelijk een tweet met een link naar een artikel in de Jakarta Post. Daarin maakt de chef van politie van de Indonesische provincie West Papua vol trots bekend, dat er binnenkort een "community policing programma" van start gaat dat erop gericht is om de "relatie tussen politie en het publiek" te verbeteren. Het wordt 'aangeboden' door de Nederlandse regering via de International Organization for Migration (IOM). Aan het programma doen 4.000 agenten mee, en zal 3 jaar gaan duren. Het programma is ontworpen om agenten te trainen op het gebied van gezondheid, onderwijs, landbouw en godsdienst.

Pardon?

Dat is zoiets als de Gestapo leren hoe ze beter 'over kunnen komen' bij de bezette bevolking! Van Herr Flick naar Bromsnor, zeg maar.

Om dat te begrijpen moet je geschiedenis van de Papua kennen. Hier is een interessante chronogische verhandeling, deels in het Nederlands, deels Engels, door Peter van der Heijden.

Kort door de bocht: na de onafhankelijkheid van Indonesie zou het Nederlandse deel van het eiland (West Papua) zelfstandig worden. Omdat de Indonesiers tijdens de Koude Oorlog de vrije wereld handig wisten uit te spelen tegen de sovjets, hebben de VS, Nederland en Australie moeten toelaten dat Indonesie het gebied annexeerde.

En in plaats van het onrecht te verhelpen, helpt Nederland nu op uw kosten om de Indonesische politie een wat vriendelijker gezicht te geven?! Om de bevolking beter te kunnen onderdrukken, zo je wilt. We leggen je aan de ketting, maar we doen het zo dat het niet opvalt! Good governance, heet dat in het jargon van de intergouvernementele organisatie.

De mentaliteit is typerend voor het transnationaal multiculturalisme. Die heeft geen mening of een staat goed is of slecht. Geen gezeik, alle landen gelijk! Vrijheid en tirannie worden op een hoop gegooid als evenwaardig. Dat is het heersende amoralisme in VN-land.

Maar het moet er wel een beetje leuk uitzien: geen geweld of openlijke martelpraktijken, militairen moeten in de kazerne blijven, politie krijgt een modieus, anti-autoritair pakkie an. Fascisme met een smiley wordt als hoogste vorm van ethiek gezien.

Gebruik Gosur interactive Maps om het gebied te verkennen.