dinsdag 29 april 2014

Paul Weston gearresteerd voor citeren Churchill

Paul Weston begrijpt de betekenis van vrijheid niet, noch de aard van racisme. Hij denkt dat je andere rassen moet haten om een racist te zijn. Net als Niemoller is Weston een ethnisch determinist en dat is niet de aard van vrijheidPaul Weston. Wat is precies het probleem met Paul Weston? 

UPDATE: We told you so!24 juni 2013

Paul Weston omarmt racist! als geuzentitel

Back to basics. Wat is racisme? Racisme is de meest primitieve vorm van collectivisme. Het gaat ervan uit dat de mens bepaald wordt door zijn genetische afstamming. Die gedachte is weer helemaal hip onder aanhangers van erfelijkheid. Ze vergeten dat genen nooit bepalend zijn. Ze geven hoogstens een bepaalde aanleg aan. Een mens neemt zelfstandig besluiten, niet zijn genen. Meer over racisme op Ayn Rand Lexicon.

Een andere hardnekkige fout die links en rechts nog steeds gemaakt wordt, is het verwarren van ras en religie. Links en islamaanhangers hebben hier baat bij. Rechts niet. Het belang hiervan wordt nog steeds niet overal even goed begrepen. 

Religie verschilt net zoveel van ras, als wetenschap van een koe. Ras is een inherente eigenschap en zoals we hebben gezien, is die niet bepalend voor denken en handelen. Religie is heel anders van aard. Het is idee, het moet geleerd worden, het is WEL bepalend voor ons denken en handelen. Het moet daarom onderworpen worden aan kritiek.

Kritiek en onderzoek is precies wat de ras- en religiemixers proberen te vermijden. Vandaar het volgende hybrideconcept: islamofobie, dat dus zoiets zou zijn als racisme tegen religie. Je ziet de waanzin hiervan.

Terug naar Paul Weston. Zijn probleem (en dat van de Identitaires, hier en hier) is dat ze ras vervangen door cultuur. Cultuur schuurt dicht aan tegen ethniciteit (zoiets als ras plus volksdansen). Het is eerder gelinkt aan links determinisme, waarbij de sociale omgeving de mens zou bepalen. Maar weer, een normaal mens neemt zelfstandig besluiten, niet zijn omgeving.

Weston en de Identitaires kunnen het probleem eenvoudig ondervangen door zich te realiseren dat vrijheid, zoals wij dat kennen in het Westen, een ideologie is. Vrijheid zit niet in genen, bloed of grond, maar in denken en mentaliteit. Wat ons in Westerse landen verenigt is vrijheid, niet genen!

Vrijheid is gebaseerd op individualisme, niet op raciaal of cultureel collectivisme. Omdat de mens een individu is die van zijn vernuft moet leven, heeft hij economische en geestelijke vrijheid van handelen nodig: dat is vrijheid. 

Dus voordat je net als Paul Westen huilie huilie gaat doen en jezelf behangt met de geuzentitel 'racist' denk even na of je dat wel echt bent, of gewoon een vrijheidspatriot!


Gerelateerd