woensdag 3 juli 2013

Marine Le Pen gaat Frankrijk van de EU verlossen

Marine Le Pen gaat Frankrijk de EU uit loodsen. Het idee dat Frankrijk de EU zal verlaten is niet langer onvoorstelbaarSophie Shevardnadze in gesprek met Marine Le Pen.

UPDATE: Vandaag stemde het Europarlement voor het opheffen van Le Pens parlementaire onschendbaarheid (details). Zoals haar collega Dan Hannan opmerkt in zijn column, zou het moeten gaan om juridisch strafbare zaken, niet om moraal. Haatpraatvolgingen zijn de postmoderne versie van de DDR.

Nadat het Front National 46 procent van de stemmen haalde bij lokale verkiezingen, blaakt Le Pen van zelfvertrouwen. De kandidaat van het FN liet de socialisten in het stof bijten in hun eigen bastion, Villeneuve-sur-Lot.

De regerende Socialistische Partij was er snel bij Barroso de schuld te geven. "De euro houdt op te bestaan als Frankrijk eruit stapt, en dat is een enorme macht. Wat kunnen ze doen? Tanks sturen?", zei Le Pen tegen de Britse krant The Telegraph tijdens een interview op het kantoor van het FN.

Hetzelfde geldt trouwens voor Nederland. Landen in de eurozone lenen goedkoop op de kapitaalmarkt dankzij onze triple A status. Als Nederland het voor gezien houdt, kan de stekker eruit. Waarin een klein land, groot kan zijn!

"Europa is een hoop bluf! Aan onze kant staan soevereine volken, en de andere kant staan een paar technocraten". Voor het eerst gaat het FN nek aan nek met de twee andere grote partijen, de Socialisten en de Gaullisten. Alle drie halen ongeveer 21 procent van de stemmen. Maar het FN heeft de wind in de zeilen.

De verkiezingen in Villeneuve hebben de politieke klasse geschokt. Het FN scoorde het hoogste in de socialistische cantons. Het is een teken dat de blanke arbeidersklasse een draai heeft gemaakt van collectief links naar collectief rechts. Commentators spreken van "Links-LePenisme".

Le Pen valt de banken en globalisme aan. Anna Rosso-Roig, kandidaat voor de Communistische Partij in 2012 is overgelopen naar Le Pen. De socialisten hadden gedacht dat Le Pen het rechtse electoraat zou splijten, maar nu worden ze opeens geconfronteerd met een dodelijk gevaar.

Het eerste wat Le Pen zal doen als ze het presidentschap wint, is een referendum houden over de EU. Ze zal gaan praten over de punten die niet onderhandelbaar zijn. "Als het resultaat onvoldoende is, stappen we eruit", zei ze.

Die punten zijn de euro, grensbewaking, het primaat van de Franse wet (boven 'Europese wet') en wat ze noemt 'economisch patriotisme' - 'slim protectionisme' en de instandhouding van de verzorgingsstaat. Martine Le Pens is geen libertarische revolutie.

Ze wil de volledige controle over de munt terug. "Frankrijk is er niet het land naar om orders uit Brussel te accepteren", zei ze. De euro maakt alle instrumenten om economisch beleid te voeren onmogelijk.

De leiders van de landen in de eurozone hebben de keuze: helpen bij een ordelijke exit, of maar zien waar het schip strandt. Ze vreest dat de staten het aan zullen laten komen op een financieel Armageddon. Het zij zo.

Haar plan is gebaseerd op een studie van economen van de l'École des Hautes Études in Parijs, geleid door Professor Jacques Sapir. Die concludeert dat Frankrijk , Italie en Spanje beter af zouden zijn als ze de muntunie verlaten. De concurrentiekracht van de arbeidsmarkt zou onmiddellijk herstellen, zonder jaren van depressie door te hoeven maken.

Ze zeggen dat de onevenwichtigheid tussen noord en zuid nu al onherstelbaar is. Pogingen om dat te repareren met deflatie en teruggang in loon, zal faillisementen en massawerkloosheid veroorzaken.

De huidige strategie van interne devaluatie is zelfmoord. Het model van Prof. Sapir gaat ervan uit dat de Duitse mark en de gulden 15 procent zullen stijgen ten opzichte van de oude euro, en de franc met 20 procent zal zakken.

"Er zijn al veel politici komen praten, zowel Gaullisten als socialisten. Ze zijn het met me eens, maar dat zeggen ze niet hartop", aldus de professor. Niemand durft de leiding te nemen. Als Le Pen mijn werk wil gebruiken, heb ik er geen probleem mee".

Le Pen is een alleenstaande moeder van 44, en denkt soepeler over homorechten en abortus dan ze toe wil geven. Op sociaal terrein lijkt ze meer op Pim Fortuyn dan op haar vader. Ze heeft flink schoonmaak gehouden binnen de partij; bekende antisemieten zijn naar de marges verwezen. Nostalgie naar het Vichy-regime is banned. De holocaust noemt ze het "toppunt van barbarisme". 

Deze 'dedemoniseringscampagne' of 'image detox' lijkt te hebben gewerkt. Alleen een minderheid van de kiezers denkt nog dat het FN een gevaar voor de democratie is. Marine wint massaal de harten van de witte arbeidersklasse. Het is niet langer de partij van boze blanke mannen.

Daarom noemt FinMin Pierre Moscovici haar een groter gevaar dan haar vader. Marine's verdediging van de Franse verzorgingsstaat en kritiek op het kapitalisme geeft haar een links tintje. Sommigen noemen dat, Nationaal Socialisme uit de dertiger jaren (van de vorige eeuw).

Daarin verschilt het Front National hemelsbreed van UKIP, dat voor een libertarische koers heeft gekozen. Le Pens aanvallen op banken en uitbuiting van arbeiders door globalistische corporatisten doen denken aan een activist van Occupy. "Het is de wet van de jungle", vindt ze.

Haar anti-NAVO en anti-Amerikaanse tirades verschillen ook van UKIP, evenals de wens dat Frankrijk zijn plaats inneeemt als neutraal land in een multipolaire wereld. Het is anti-Atlantisch nationalisme.

Ze zegt de echte erfgenaam van General Charles de Gaulle te zijn, en ze beschuldigt de Gaullistische UMP ervan zijn ziel te hebben verkocht aan Europa. Marine beweert dat er van de socialisten niets over zal blijven; ze zijn de slachtoffers van hun dienstbaarheid aan de economische doctrines van de EU.

"Hun aanvallen op Merkel doen denken aan Oslosyndroom. Ze zeuren over kanselier Merkel, de boze buurvrouw, maar Merkel verdedigt gewoon de Duitse belangen, die nu eenmaal andere zijn dan de onze".

Le Pen is ervan overtuigd dat de eurocrisis structureel is. Het noorden en het zuiden hebben verschillende koersen nodig. "Als de euro niet bestond zou de Duitse mark stijgen; maar dat betekent dat Duitsland permanent een te zwakke munt heeft. De euro is veel te sterk voor Frankrijk en dat vreet aan onze concurrentiekracht".

Het is lastig te zeggen of de Fransen ooit massaal voor een confrontatie met Europa zullen stemmen. Maar hoe langer de crisis duurt, hoe groter de kans dat Brussel en Berlijn het geduld met Frankrijk verliezen.

A recent onderzoek van Pew heeft uitgewezen dat de Franse steun voor het EU-project in een jaar tijd gezakt is van 60 naar 40 procent; 77 procent van de ondervraagden denkt dat Europese integratie schadelijk is.

President Francois Hollande zegt dat de eurocrisis 'over' is en dat herstel aan de gang is. Belastingen gaan omhoog, de bezuinigingen snijden diep in. "Als de regering het begrotingstekort terugschroeft naar 3 procent van BNP zoals de EU voorschrijft, krimpt de economie nog eens met 0,5-8 procent", zegt Prof. Sapir. "De werkloosheid zal stijgen met 30-40.000 per maand. Tegen het einde van 2014 zijn er dan nog eens 600.000 werklozen bij".

Marine Le Pen als presidentskandidaat van een van Europa's kernlanden kan een elektrische schok veroorzaken. "We zijn onderworpen aan de geest van de slavernij in Frankrijk. We zijn vergeten hoe we moeten leiden en onze stem wordt niet meer gehoord", zegt ze.

In Nederland is het wachten welke kant Geert Wilders zal kiezen. Wij hopen op UKIP, maar de ontwikkeling binnen de PVV sinds het manifest van 2005 verlaten werd, doet anders vrezen.

(Bron)