zondag 7 juli 2013

GRAPHIC! ISLAMI'S GOOIEN JONGENS VAN DAK

4 Tegenstanders van Morsi worden van het dak van een gebouw gegooid, waar ze veiligheid hadden gezochtVideo met verontrustende inhoud! Moslim Broeders gooien tegenstanders van Morsi van het dak en slaan overlevenden met stokken (GRAFISCH).

Egyptische activisten hebben gisten deze video gepost op YouTube. Jongemannen worden van het dak van een gebouw gegooid en dan met stokken op het hoofd geslagen. Volgens Al Arabiya betreft het voor- en tegenstanders van de afgezette president Morsi. Het persagentschap Middle East News Agency schrijft, dat de daders aanhangers zijn van de islamist Morsi.

In de video worden 4 jongemannen van het dak van een gebouw gegooid, waar ze veiligheid hadden gezocht. Andere mannen verzamelen zich beneden, een met een volle baard die de Zwarte Vlag van de islamisten vasthoudt (op de foto).


Een man met de Zwarte Vlag en volle baard valt een jongeman aan, die van het dak gegooid is (Bron: YouTube)

Verderop in de video gooien de jihadisten stenen naar de jongens. Een bereikt uiteindelijk het dak en gooit een van de jongemannen met het hoofd naar beneden van het dak. Een tweede man wordt ook van het dak gegooid.


Een van de jongemannen wordt van een dak op een flatgebouw in Alexandria gegooid (Bron: YouTube)

De aanhangers van de Moslim Broederschap slaan de jongens met stokken terwijl die bewegingloos op het dak liggen.

Terwijl dit gebeurt, verzamelen honderden mannen zich beneden bij de ingang van het gebouw, sommigen met stokken en zwaarden. Schoten klinken op de achtergrond.

Volgens Al Arabiya, is een van de jongemannen Hamada Badr, vermoord door de Moslim Broeders. Mohammed Badr, zijn vader, zei tegen el-Watan News,
“Do you know the teen that they killed and disfigured his body and threw from the fifth floor is only 19 and four days.” “All he was guilty of was that he was on the roof of the building, celebrating the ouster of Mursi. But the Brotherhood waged a war against whoever was celebrating Mursi’s departure!” Badr said. 
Volgens Al Arabiya, had de vader tegen el-Watan verteld dat de zoon stenen gooide naar de Morsi aanhangers en dat ze hem daarom vermoordden. Het gebeurde in de wijk Sidi Jaber van Alexandria, waar vrijdag veel geweld plaatsvond.

Tientallen mensen werden vrijdag gedood tijdens gevechten tussen aanhangers van de Broederschap en tegenstanders van Morsi. H/t @Nessea_ (Source)