zaterdag 27 juli 2013

EU wil eigen spionagedrones en luchtmacht

De EU spionagedrones en commandosystemen kunnen worden gelinkt aan een bestaand spionage-satellietproject, genaamd Copernicus 


Sentinel-2-625 satelliet van de European Space Agency ESA.

De EU wil eigen spionagedrones gaan inzetten. De federalisten met het godcomplex willen ook surveillance-satellieten en eigen vliegtuigen. De vloot moet onder de controle en beheer komen van de voormalige communiste, barones Ashton. De EU heeft al een soort NSA, het inlichtingen-analysebureau INTCEN (zie log op 26 juli). Ook dat valt onder de European External Action Service (EEAS) van buitenland-tsaar, Ashton. Het moet de basis worden van een Europees leger met eigen materieel en operaties. 

De Britten zijn fel tegen. Bronnen bij de Britse regering hebben tegen de Telegraph gezegd, dat de Commissie en Ashton militaire commando- en communicatiesystemen willen voor interne veiligheid en defensiedoeleinden. In het najaar beginnen ze met het uitwerken van de plannen.

Een en ander lijkt te zijn ingegeven door de recente onthullingen van Edward Snowden over de Amerikaanse NSA. Europa krijgt nu zijn data van de Amerikanen, maar de EU vindt dat ze niet langer betrouwbaar zijn. Een excuus natuurlijk want nog belangrijker, het plan brengt de Europese integratie weer een stap dichterbij, volgens een EU-bron. 

De commissie inventariseert samen met de EEAS wat de gezamenlijke behoefte zou zijn, zodat het systeem voor zowel interne veiligheid als voor defensiedoeleinden bruikbaar is. Op die basis zal een voorstel geformuleerd worden. Een EU-bron heeft de berichten bevestigd.

Er is nu al enorm verzet bij de regering in Londen, en daar blijft het bij. Ashton, de Commissie en Frankrijk, gesteund door Duitsland, Italie, Spanje en Polen zijn voor de plannen, die op de agenda staan voor de top van december.

Het VK heeft een veto, maar de landen hebben gedreigd een juridisch middel in te zetten dat het Verdrag van Lissabon mogelijk heeft gemaakt. Maar dat zal zorgen voor een breuk binnen de NAVO-landen.

Het Britse Europarlementarier voor de Conservatieven, Geoffrey Van Orden, heeft de Commissie ervan beschuldigd "geobsedeeerd" te zijn met het promoten van de EU's militaire ambities. Hij zei:
"It would be alarming if the EU – opaque, unaccountable, bureaucratic and desperately trying to turn itself into a federal state – were to try and create an intelligence gathering capability of its own. This is something that we need to stop in its tracks before it is too late".
Nigel Farage, de leider van UKIP, noemt de plannen een "sinistere ontwikkeling". "These are very scary people, and these revelations should give any lover of liberty pause for thought over the ambitions of the EU elite." De denktank Open Europe heeft gewaarschuwd dat de EU...
"has absolutely no democratic mandate for actively controlling and operating military and security capabilities. The fact is European countries have different views on defence and this is best served by intergovernmental cooperation, not by European Commission attempts at nation-building"
zei Pawel Swidlicki, analist bij Open Europe.

De spionagedrones en de veiligheidscommandosystemen kunnen worden gelinkt aan een spionage-satellietproject van meer dan 4 miljard euro genaamd Copernicus dat zal worden gebruikt voor het in kaart brengen van missies en operaties in het kader van gezamenlijke veiligheids- en defensiebeleid.

Copernicus wordt nu geleid door het European Space Agency ESA. Dat is onderdeel van het Sentinel satellietsysteem, dat de Britten meer dan 500 miljoen euro kost. Eerder heette het de Global Monitoring for Environment and Security project. Het wordt volgend jaar operationeel. Hetgeen weer bewijst dat het zogenaamde 'klimaatprobleem' een dekmantel is voor andere, veel sinistere doeleinden.

(Bron