woensdag 26 juni 2013

Duitse politie voorkomt terreur met modelvliegtuigjes

De Duitse politie heeft invallen gedaan op diverse plaatsen in het land om 'radicaal-islamitische terreuraanslagen' te voorkomenDe verdachten wilden aanslagen plegen met op afstand bestuurde modelvliegtuigjes. 

In de vroege morgen heeft de Duitse politie invallen gedaan in huizen en appartementen door het hele land. De operatie was gerelateerd aan het voorkomen van terreuraanslagen met op afstand bestuurde modelvliegtuigjes.

Bij de invallen waren 90 agenten betrokken in samenwerking met Belgische autoriteiten. De twee  verdachten komen oorspronkelijk uit Tunesie. Ze worden verdacht van het verzamelen van informatie en apparatuur om 'aanslagen met explosieven te plegen met behulp van op afstand bestuurde modelvliegtuigjes geinspireerd door de radicale islam', volgens een website van het Duitse Openbaar Ministerie.

Volgens de lokale publieke zender SWR zijn de verdachten studenten luchtvaarttechniek aan de Universiteit van van Stuttgart. Onderdeel van de studie is het programmeren van modelvliegtuigjes met GPS om specifieke routes te vliegen.

De twee verdachten worden beschreven als jongemannen die 'onder invloed zijn gekomen van de radicaal-islamitische ideologie'. Ze worden er niet van verdacht lid te zijn van een bekende terroristische organisatie.

Afgelopen maandag werden al 6 ex Syrie jihadisten opgepakt in Frankrijk wegens verdenking van het plotten van terreuraanslagen.

(Bron)