maandag 13 mei 2013

Wat is het Benghazi-schandaal? Een Simpele Duiding in 10 Punten

Het Benghazi-schandaal wordt door verschillende politieke analisten inmiddels als groter gezien dan WatergateOp September 11, 2012 werd een dependence van de CIA in Benghazi (Libie) aangevallen door een bende moslims. Obama voerde zijn herverkiezingscampagne vanuit de idee dat - omdat hij Osama bin Laden had gedood - Al Qaida en Jihadisme dus geen issue meer waren. Daarom moest deze terroristische aanslag verkocht worden als moslims die boos waren over een anti-Mohammedvideo. Voor de mensen die het Benghazi-schandaal niet op de voet gevolgd hebben, vatten we het hier samen in 10 gemakkelijke stappen:


1. De aanval

Ambassadeur John Christopher Stevens, de diplomaat Sean Smith en twee voormalige Navy SEALs, Tyrone Woods en Glen Doherty, sneuvelden in de aanslagen die werden uitgevoerd met granaten door een terreureenheid van 60 tot 80 man van Al Qaida in Libie, Ansar Al Sharia. Vijf andere medewerkers van het consulaat werden ernstig gewond. De ambassadeur werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, dat naar nu blijkt, onder bewind stond van Ansar. 

De Nederlandse journalist @HaraldDoornbos had een scoop die het congres onmiddellijk aanleiding gaf het State Dept. om opheldering te vragen. Hij vond documenten in de rokende puinhopen die erop wezen dat de politie in Benghazi niet aan het verzoek had voldaan om extra mankracht in te zetten bij het bezoek van de ambassadeur op die symbolische dag. 


2. De officiele reactie van de regering Obama

Op een zondag na de aanval was Hillary Clintons ambassadeur bij de Verenigde Naties, Susan Rice te gast bij een aantal talk shows. Ze legde een verklaring af, dat de dependence in Benghazi was aangevallen door "een groep boze moslims die protesteerden tegen de anti-Mohammedvideo". Hillary zelf was woedend dat "a great religion" op die manier beledigd werd. Obama verklaarde zich solidair en ging zelfs zo ver om diezelfde verklaring af te leggen voor de Algemene Vergadering van de VN

3. Generaal Petraeus Wordt Ontslagen

Toen werd generaal Petraeus ontslagen als hoofd van de CIA vanwege een "buitenechtelijke relatie". Begin november werd Petraeus gedagvaard om te getuigen bij het congres. Petraeus gooide Obama onder de bus: Petraeus "had nooit gedacht" dat de aanval voortkwam uit een protestdemonstratie.
Dit leidde tot meer vragen dan antwoorden. Als Petraeus al onder observatie stond van de FBI toen hij nog in Afghanistan gestationeerd was, waarom werd hij dan aangesteld als hoofd van de CIA? Waarom duurde het 19 uur voor het Pentagon in actie kwam?
Nog een topmilitair, generaal John Allen, werd meegesleurd in het schandaal.


4. Hillary Clinton getuigt en liegt

In  januari kwam Hillary Clinton eindelijk getuigen. Ze gaf een vreselijke presentatie die bestond uit slecht acteerwerk, tranentrekkers, gespeelde woede en naakte leugens. Welllicht zal ze de rest van haar leven geassocieerd worden met de razende uitglijder: "What difference does it make?", maar de terroristische aap kwam wel uit mouw.


5. Waarom het Witte Huis de verklaring wijzigde

Op 24 april werd een rapport gepresenteerd waarin Clinton verweten werd dat ze verantwoordelijk was voor gebrek aan veiligheid. Ook stond er in het rapport, dat het Witte Huis de verklaring van Susan Rice had gewijzigd. We weten inmiddels dat het ging om 12 revisies. Alle referenties aan terrorisme en Al Qaida werden verwijderd, zo blijkt uit emails tussen regeringsambtenaren.  De reden waarom was duidelijk. Om het feit te verdoezelen dat het wel degelijk ging om een terreuraanslag. 


6. Een 'Special Ops' klokkenluider spreekt

Op 20 april had Fox Nieuws een exclusief interview met een 'Special Operator' (deel 1, deel 2) met kennis van zaken. Hij vertelde dat de regering tijd en mogelijkheid had gehad om te reageren op de aanslagen, en dat er troepen op de grond hadden kunnen zijn, op tijd voor de tweede aanslag. Aangezien het om gevoelige informatie ging bleef de klokkenluider anoniem. 


7. De regering huurde Al Qaida in

Op 5 mei werd bekend dat de regering Obama een aan Al Qaida gelieerde groep had ingehuurd om de dependence in Benghazi te bewaken. Op die dag zag ook het eerste lid van de MSM het licht. Kijk naar Bob Schieffer in Face the Nation!


8. Officiele hoorzitting van 3 klokkenluiders: grote onthullingen

Op 10 mei verschenen voor de House Oversight and Government Reform Committee drie ambtenaren van het State Dept., bekend in de media als 'de klokkenluiders':  
  • Gregory N. Hicks, deputy chief of mission van de ambassade van de VS in Libie tijdens de aanslag op de dependence;
  • Mark I. Thompson, voormalig marinier, nu deputy coordinator for Operations, Bureau voor Contraterrorisme; 
  • Eric Nordstrom, een veiligheidsambtenaar in diplomatieke dienst en regional security officer in Libie, de hoogste veiligheidsman in het land ten tijde van de aanslagen. 
Hier vind je de 14 onthullingen die tijdens de hoorzitting naar buiten kwamen


9. Obama wist het

Het is simpelweg onmogelijk dat Obama niet geweten heeft van de aanslagen. Daags erna, vertrok hij naar Las Vegas voor een 'fundraiser'. De Commander-in-Chief heeft gewoon afstand gedaan van zijn rol als Commander-in-Chief.


10. De laatste informatie en de voorlopige conclusie

Een ander speculatief, maar wel plausibel scenario is dat de regering Obama vanuit de CIA dependence in Benghazi wapens leverde aan de grotendeels jihadistische rebellen in Syrie. Lees het in:

- The Washington Times: GAFFNEY: The real reason behind Benghazigate Was Obama gun-walking arms to jihadists?

- Fox News: Arms shipments traveled from Libya to anti-Assad fighters, sources say

De moreel failliete Democratische Partij heeft er alles voor over om aan de macht te blijven. De pomostrategie is uitgevonden om te winnen tegen elke prijs. Lees hier hoe de regering steeds een ander verhaal verzon

Het Benghazi-schandaal kan zowel Obama als Hillary Clinton de kop kosten. Optimisten zouden Obama graag impeached zien en Hillary's kansen op de nominatie in de verkiezingen in 2016 tot nul reduceren.
De mainstream media zwijgen voor alsnog over de doofpotaffaire. CNN, ABC, CBS weigeren dienst. Pomoland zal doorgaan je te informeren over Benghazigate. Check ons Live Blog. Het wordt doorlopend geupdate