maandag 20 mei 2013

Vader vermoordt zoons om ex-vrouw te straffen

Dagen stond Nederland op zijn kop over het lot van de broertjes Ruben en Julian. De vader (38) pleegde zelfmoord op de dag dat Jeugdzorg een afspraak gepland had


De broers, Ruben en Julian in gelukkiger tijden

Het lichaam van de vader werd gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat. Hij pleegde zelfmoord op de dag dat Jeugdzorg een ondertoezichtstelling met hem en zijn ex-vrouw zou bespreken. De twee jongens, die een dag eerder bij hem waren, waren sindsdien spoorloos.

De Raad voor de Kinderbescherming is zeer kritisch over de hulp die de twee broertjes tot april is geboden. Meer dan tien hulpverleners en instanties hebben zich met de broers beziggehouden na de problematische scheiding van de ouders in 2008, maar dat zou nauwelijks effect hebben gehad. 

Intussen lijken de kinderen te zijn gevonden. Een toevallige passant vond zondagmiddag twee lichamen in een sloot in een landelijk gebied in Cothen bij Wijk bij Duurstede, aan de noordoever van het Amsterdam-Rijnkanaal.

De politie heeft de moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zondag aan het eind van de middag ingelicht dat er twee lichamen zijn gevonden in het water bij Cothen in Utrecht. 

Intussen zoekt collectief Nederland naar de schuldige. De falende Jeugdzorg, of de moeder met haar onredelijke gedrag, het maakt niet uit! Alle subjectieve argumenten zijn uiteindelijk irrelevant: schuldig aan de dood van de kinderen is de moordenaar, vermoedelijk de vader.

De haat tegen zijn ex-vrouw woog zwaarder dan de levens van zijn kinderen. Het is een daad van de verschroeide aarde: als ik mijn zin niet krijg, is niemand meer goedheid gegund. Dit is haat die heeft geleid tot compleet nihilisme.

Zo iemand verdient geen mededogen, maar de verachting die past bij een mens die niets verkiest boven iets. Hij pleegde ultiem verraad aan zijn kinderen: het leven en geluk van twee prachtige mensenkinderen dat tot een vroegtijdig einde werd gebracht door een man die ze vertrouwden als geen ander: hun vader.