dinsdag 14 mei 2013

Nederlandse Energie Maatschappij: groene stroom is een leugen

De Nederlandse Energie Maatschappij breekt met het belastinggeldverslindende ecokartel en vertelt wat 'groene stroom' is


Aanval op groene stroom ingezet.

Biomassa als duurzame brandstof zou wel eens niet meer kunnen zijn dan een truc om de groene doelstellingen van de EU te halen. Een recent artikel in The Economist analyseert het groengehalte van hout als duurzame brandstof. De schrijver noemt het "bizar" dat hout "low on carbon" zou zijn. Biomassa - ofwel houtsnippers - is helemaal niet groen, maar "een roetzwarte echo uit tijden van voor de industriële revolutie". 


Biomassa is energie die wordt opgewekt door de verbranding van plantaardig materiaal. Voor de groei van bijvoorbeeld bomen is CO2 nodig. Deze CO2 wordt door de boom opgenomen. Deze bomen worden op speciaal hiervoor bestemde gebieden gekapt en weer aangeplant. 

Klokkenluider en luis in de pels van het ecokartel, de Nederlandse Energie Maatschappij, vertelt nu op haar website: 'groene stroom is een grote leugen':
"Chips kan niet light zijn [sic]. Zalmforel bestaat niet. Een haasje komt niet altijd van de os. En boter blijft vet, zelfs als er ‘dieet’ op staat. We weten dat het niet helemaal, of zelfs helemaal niet klopt, maar we willen het zo graag geloven. En, nou komt het: ook als u denkt dat u echt groene stroom heeft, is dat waarschijnlijk niet zo. Wij vinden dat het tijd is geworden dat ook dat verhaal verteld wordt. Door een energieleverancier."
'"In Nederland wordt niet eens genoeg groene stroom opgewekt om te leveren aan iedereen die daar om gevraagd heeft. Bovendien wordt het grootste deel van de in Nederland geproduceerde groene stroom opgewekt uit zogeheten biomassa. Weet u wat dat meestal is? Houtsnippers. Die worden gewoon meegestookt in de zo vervuilende kolencentrales. Lees het zelf!"
Daarom morgen meer over dit onderwerp.

Zie ook:

11 april 2013: Burgeroorlog in duurzaamheidsland: de Subsidiestrijd