zondag 5 mei 2013

SPLASH: ISRAEL BEVESTIGT AANVAL OP ARSENAAL HEZBOLLAH

UPDATES

Update
Update
EERSTE BEELDEN PLAATS VAN ISRAELISCHE RAKETAANVAL
Premier Netanyahu heeft zijn reis naar China uitgesteld tot na de volgende kabinetsvergadering. Dit zijn de eerste beelden van de plaats waar vannacht een Israelisch bombardement heeft plaatsgevonden. Het is nu bevestigd dat het een wapenopslagplaats was met raketten bestemd voor Hezbollah:door Ya'akov
Volgens onbevestigde berichten zouden er een groot aantal Syrische soldaten zijn omgekomen bij een Israelische aanval vannacht op een militair onderzoekscentrum in Damascus.
Volgens ooggetuigen voelden de explosies als een aardbeving.
Volgens Russische bronnen staat Assad op het punt staat de oorlog te verklaren aan Israël.
Russische en Iraanse media voorspellen dat er in de komende uren of dagen een volledige Midden Oosten oorlog kan uitbreken. Dat is gunstig voor Assad omdat hij dan de bevolking achter zich zal scharen.

Volgens RT heeft de Israëlische raketaanval vannacht een groot aantal slachtoffers gemaakt, volgens geruchten minstens 300 leden van de 501e eenheid van het Syrische leger. Nog eens honderden zouden in vier ziekenhuizen in Damascus zijn opgenomen.

Als deze aanval wordt bevestigd dan heeft Israël de legereenheid aangevallen die in het noordelijke Barzeh district van Damascus, aan de voet van de Qassioun berg, een chemische wapenfaciliteit bewaakt.

Kort na de aanvallen op Syrische doelen plaatste het Israëlische leger (IDF) extra Iron Dome raketafweersystemen bij Haifa en Safed, voor het geval Syrië en Hezbollah wraak nemen met raketaanvallen op Israëlische burgerdoelen.

De Syrische viceminister van Informatie heeft bevestigd dat een 'nieuw buitenlands element tot het Syrische conflict is toegetreden, wat oorlog zal veroorzaken.' Een Iraanse official van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran veroordeelde de 'Israëlische agressie tegen Syrië' en beschuldigde Israel ervan 'instabiliteit en etnische spanningen' in de regio aan te stoken.

Een Israëlische official bevestigde dat er vandaag een nieuwe aanvalsronde heeft plaatsgevonden op onder andere Iraanse F-110 raketten en andere wapens die van Damascus naar de islamitische terreurbeweging Hezbollah in Libanon zouden worden getransporteerd.


In coordinatie met de eerder deze week gemelde militaire oefening aan de noordelijke grens, hebben Israëlische jets vandaag meerdere doelen in Syrië gebombardeerd (meer)
Ook boven de Beqaa Vallei in Libanon en bij Beiroet, waar zich concentraties bevinden van de terreurgroep Hezbollah, zijn Israëlische toestellen gespot.

Ook zouden er ook grondtroepen vanuit Israël Libanon zijn binnengetrokken.

Israël heeft tot nu toe slechts één luchtaanval bevestigd: op een arsenaal raketten in transit naar Hezbollahgebied.

Volgens Israëlische inlichtingenbronnen zijn Israëlische troepen zo'n 5 a 7 kilometer de grens met Libanon overgestoken en hebben zij de Shebaa boerderijen bereikt. Daar hebben zij posities ingenomen tegenover de 30 Shi'itische dorpen in Syrië, die sinds deze week worden bewaakt door zo'n 6000 tot 8000 Iraanse troepen van de Basij milities en Hezbollah terroristen.

Volgens de VS heeft Israël ook een chemische wapenopslagplaats bij Damascus aangevallen. Op 29 april zijn er ook Israëlische gevechtsvliegtuigen boven de Syrische hoofdstad gezien.

De verwachting is dan ook dat Israël de komende week meer militaire operaties in Libanon en Syrië zal uitvoeren.

Daarna zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat Syrië, Iran en Hezbollah hun cover up zullen staken en terug zullen slaan.