donderdag 9 mei 2013

Europadag 4: De Geoliede Europese PropagandamachineLoooooOOL op welke planeet denken ze dat burgers leven? Moeten we nu allemaal denken dat de EU democratie en de persvrijheid is toegedaan? Vermoedelijk. En je mag je eigen propaganda zelf betalen. Deze agit prop campagnes kosten kapitalen!

Als er iets centraal heeft gestaan sinds de oprichting van de EU, dan is het recyclen van belastinggeld in corporatistische subsidies! De EU heeft nu opdracht gegeven voor een report (High Level Group on Media Freedom and Pluralism (PDF), waarin staat dat de mediatioezicht scherper moet en dat de EU de coordinatie over de nationale mediawaakhonden moet krijgen.

Dat staat naast het Clean IT Project: een publiek-private partnerschap tussen lidstaten en de IT-sector voor een semi-automitisch detectiesysteem, waarmee gebruikers verdachte activiteiten op social networks en chatrooms kunnen melden bij de autoriteiten, een ingebouwde internet Stasi, zeg maar.

Maar het kan altijd erger. EU super spionnen hebben het recht om in je email te snuffelen, je website visites na te gaan, medische gegevens en politiebestanden na te trekken.  Lees het in Mail Online.

Inmiddels lijkt het erop dat de EU-trollen voor de social media, die in februari al werden voorspeld, op de twitters gesignaleerd zijn. Zij moeten ervoor zorgen dat burgers gunstig gestemd zijn over "Europa" in verband met de verkiezingen in 2014.

Hier wordt @Nessea_ besprongen door een haar onbekende tweep, @Shop4Joy die haar callt over een anti-EU tweet (inmiddels zijn we beiden geblockt!). Maar hee, voor adultwerkers is het ook crisis! Het lijkt erop dat deze seksartikelspammer zijn karige nering aanvult uit de koffers van het ruime PR-budget van de EU. Wat denk jij?Nog twijfels? Dit nagelt 't!