woensdag 8 mei 2013

BAM! Afshin Ellian over Postmodernist Ian Burema

Pomo goes mainstream! Ellian in zijn nieuwste Elsevier column over pomo Ian Buruma, niet te verwarren met zijn neef Ybo Burema (een nog groter gekkie waar wij 2 jaar geleden al een diepgaande pomo analyse van maakten).


Het nieuwste idee: hoe meer subsidies, hoe minder jihadisten

Ian Buruma is een van de politieke postmodernisten die de onwaarheid als richtsnoer gebruikt om de maatschappelijke realiteit te interpreteren. Buruma brengt het islamitische terrorisme terug tot een probleem van de sociale verzorgingsstaat.
Het politieke postmodernisme positioneert zich als een gematigde en redelijke benadering van de werkelijkheid. Dat deze gematigdheid op fictie is gebaseerd, is voor politieke postmodernisten geen probleem. Het zijn de bijgelovigen van onze tijd.


Onwaarheid

Ian Buruma is een van de politieke postmodernisten die de onwaarheid als richtsnoer gebruikt om de maatschappelijke realiteit te interpreteren.
In NRC Handelsblad schreef Buruma een waanzinnig artikel dat eigenlijk door iedereen moet worden gelezen. De titel van het artikel luidt: 'Amerika raakte de kluts kwijt. "Terrorisme" leidt tot collectieve hysterie'. Een echte postmodernistische titel.
Buruma schrijft over de daders van de bomaanslagen in Boston: 'We kunnen natuurlijk nog wat dieper duiken in hun familiegeschiedenis in Dagestan, of voor de zoveelste keer de gevaren van islamistisch extremisme onder de loep nemen, maar ik betwijfel of daar veel nieuws uitkomt,' aldus Buruma.

Leest de rest van het artikel hierrrrr