donderdag 16 mei 2013

Moslims wilden het water vergiftigen van 2.5 miljoen Bostonians

Moslims wilden het waterreservoir van Boston vergiftigen. Op 22 april werd al bekend dat jihadi's het plan hadden het waterreservoir te vergiftigen van 100.000 Amerikanen


Vergiftiging van het water kon wel eens een nieuwe strategie zijn van moslim terroristen

Na de Boston Marathon bombings en het verijdelde plan om de trein van Canada naar New York te laten ontsporen over een brug over de Niagara, of om het water (of de lucht) te vergiftigen en zo 100.000 mensen te vermoorden, is de omgeving van Boston weer ontkomen aan een grote jihadistische aanslag. In de vroege morgenuren van 14 mei werden 7 moslims, vijf mannen en twee vrouwen uit Singapore, Saoedi Arabie en Pakistan, betrapt op verboden terrein bij het Quabbin Waterreservoir van Boston.

Een onvoorstelbare schaal

Het is moeilijk om je voor te stellen wat de gevolgen hadden kunnen zijn van deze sabotage was geslaagd! De Massachusetts Water Resources Authority voorziet 2.5 miljoen bewoners en 5.500 bedrijven in 61 steden en dorpen in groot Boston van drinkwater. 

Een toevallige agent op patrouille zag twee verdachte auto's op het gras geparkeerd staan bij een van de ingangen van het reservoir. Hij ging op onderzoek uit en ontdekte de groep rondsnuffelen toen ze teruggingen naar hun auto's. Deze werden nagekeken, maar er werd niets verdachts gevonden. 

"Loopbaanorientatie"

Hun verhaal was, dat ze "chemisch ingenieurs en afgestudeerden" waren en noemden studie en loopbaanorientatie als reden voor hun aanwezigheid in de nabijheid van het bassin.

Een zegsman van de politie zei dat er "geen aanwijzing was voor een overtreding, ernstiger dan insluiping". Maar dat was typisch weer een voorbeeld van de overheid die jihadistische activiteiten bagatelliseert. Bij het Canada/New York complot was een Tunesier betrokken die werd opgepakt voor paspoortfraude. Later bleek dat hij een werkvergunning wilde om "internationaal terrorisme te helpen".

Een zegsman voor het OM verklaarde: "Ahmed Abassi had an evil purpose for seeking to remain in the United States - to commit acts of terror and develop a network of terrorists here, and to use this country as a base to support the efforts of terrorists internationally." Mr Abassi, de verdachte, betuigde zijn wens "[to] engage in terrorist acts against targets in the United States and other countries". 


Interpol

Het veiligheidscentrum van de overheids, het Commonwealth Fusion Center, werd inkennisgesteld van het incident bij Quabbin Waterreservoir. Een voorlopige achtergrondcheck bij Interpol leverde geen vermeldingen op. De groep van zeven personen is daarom weer vrijgelaten.

Boston Marathon Bombings

De personen wonen in Amherst, Cambridge, Sunderland, Northampton, en New York City. Ze  moeten wel voorkomen voor de overtreding. De FBI heeft ook een onderzoek ingesteld. Hun identiteit is niet bekendgemaakt. 


Extra voorzorgsmaatregelen

Het water uit het reservoir van Boston is voorlopig goedgekeurd voor consumptie en de politie van de staat Massachusetts heeft de patrouilles opgevoerd.