dinsdag 23 april 2013

We Weten Niet Wie Onze Vijand Is!

Door het falen van de FBI om islam te herkennen als de drijvende kracht achter jihad werden de twee verdachten van de aanslagen in Boston niet herkend als een veiligheidsrisico. De FBI gaf vorige week toe dat Rusland in 2011 al waarschuwde dat Tamerlan Tsarnaev banden had met radicale islam. 
Zoals we gisteren hoorden, is Al Qaeda geen probleem, maar is religie onaantastbaar. Dit komt door de fatale fout, dat we religie niet zien als ideologie. Dat is het wel. En het kan daarom zowel goed als slecht zijn. 

Religion is gewist uit de handboeken voor contraterrorisme-training. De FBI kan niet praten over islam en jihad is ook taboe verklaard. De FBI beschreef de terroristen van de aanslagen in Boston als geradicaliseerde etnische Tsjetsjenen.

Het falen van de FBI om Tsarneav te onderzoeken was een herhaling van de fouten die gemaakt werden in het geval van de geradicaliseerde terrorrist, majoor Nidal Hasan, die een bloedbad aanrichtte in Fort Hood.

Voordat hij 13 mensen vermoordde en 30 verwondde had de FBI al de beschikking over emails die Hasan linkten aan Al Qaida lid, Anwar al Awlaki. De Obama-regering beschreef de islamitische aanslag als "workplace violence", onderdeel van het beleid om islam los te koppelen van terrorisme. Daardoor kan de aard van de godsdienstig geinspireerde oorlog tegen het Westen niet goed beschreven worden.

De FBI wist van de ideologische radicalisering van de verdachte, maar deed niets omdat het beleid van de dienst dat verbood. De FBI zei in een verklaring afgelopen vrijdag dat het door een vreemde mogendheid - Rusland - opmerkzaam was gemaakt dat Tamerlan Tsarnaev een volger was van de radicale islam.

Als we de vijand niet mogen beschrijven, hoe kunnen we hem dan bevechten?

En dan is er het waanzinnge verbod om verbanden te leggen, een algemeenheid te deduceren uit een aantal specifieken: in plaats daarvan zien we de 20.000 terreuraanslagen sinds 9/11 als ongerelateerde incidenten!