donderdag 25 april 2013

Terrorists я us

Hugo Chávez (overleden 5 maart 2013, redactie, CT) is goede maatjes met Ahmadinejad. Ze zitten ook in dezelfde business: het sponsoren van terreur. Zo is Hezbollah niet alleen actief in Libanon, maar ook in Venezuela. Daarnaast steunt Chávez het FARC en – naar nu wederom blijkt – de ETA.

Een half jaar geleden beschuldigde de Spaanse justitie de regering-Chávez van hulp aan de ETA, wat toen leidde tot een diplomatieke rel. Die werd gesust door een gezamenlijke verklaring, waarin de terreur van de ETA werd veroordeeld. Maar mooie woorden doen niets af de lelijke feiten: Leden van de ETA hebben een militaire training gehad in Venezuela. Twee leden van de Baskische terreurbeweging die vorige week werden gearresteerd, hebben dat bekend. Dat heeft justitie in Spanje naar buiten gebracht. De twee zouden zijn geholpen door een ETA-lid dat inmiddels de Venezolaanse nationaliteit heeft en in het land een overheidsfunctie bekleedt, aldus de NOS.

Wie zou dat ETA-lid dat inmiddels de Venezolaanse nationaliteit heeft en in het land een overheidsfunctie bekleedt zijn? Waarschijnlijk gaat het om Jose Arturo Cubillas Fontan, die als lid van ETA’s Comando Oker deelnam aan de moord op de Fransman Joseph Couchot en de Spanjaarden Angel Facal Soto en Máximo García Kleinte (politieman).

Op zijn blog, onthult Alek Boyd het volgende over Cubillas: In 2003 klaagde Cubillas dat hij in Venezuela werd lastiggevallen door de Spaanse politie. Hij kreeg bijval van Rodrigo Granda van het FARC, die stelde dat Cubillas’ deportatie naar Colombia illegaal was, omdat Cubillas Venezolaans staatsburger was.

Cubillas verwierf zijn staatsburgerschap door te trouwen met Goizeder Odriozola, een Venezolaanse van Baskische afkomst. Cubillas’ vrouw heef verscheidene functies gehad in de regering van Chávez, als laatste bij het presidentiële kabinet van Chávez. Daarvoor was zij belast met informatie en public relations bij het Ministerie van Landbouw, waar Cubillas sinds 2005 werkt.

Lees ook El Pais. (Automatische Engelse vertaling uit het Spaans).

Volgens El Pais gebruikt Cubillas zijn functie bij het Ministerie van Landbouw, waar hij belast is met het in beslag nemen van zogenaamd improductieve boerderijen (Chávez’ versie van Mugabes landhervormingen), o.a. voor het inrichten van safe houses en trainingskampen voor terroristen.

Inmiddels is het zeven maanden geleden dat Spanje een verzoek tot uitlevering indiende bij Venezuela, maar Cubillas loopt nog vrolijk rond in Caracas. Dit ondanks het feit dat Spanje nadrukkelijk heeft verzocht om Cubillas in detentie te houden totdat het verzoek tot uitlevering is afgehandeld.

Meer over Venezuela op: vcrisis.com.

Waarom kunnen de socialist Chávez en de islamist Ahmadinejad het zo goed met elkaar vinden? Beide haten het kapitalistische westen. Volgens hun ideologieën zou het aardse bestaan niets dan een tranendal moeten zijn: een uitgebuite arbeidersklasse die tot ontploffing komt als de totale Verelendung een feit is, of een stel Kafirs die zuchten onder de toorn van Allah. De werkelijkheid is anders: nu elke arbeider zijn autootje heeft en op vliegvakantie gaat kan men alleen nog maar zeuren over consumentisme en moreel verval in het Vrije Westen. Zelfs Bin Laden roept nu op tot actie tegen Global Warming. Met armoede heeft het kapitalisme effectief afgerekend, dit in schril contrast tot het socialisme en de islam...'

Dit artikel verscheen eerst op 5 oktober 2010 op Het Vrije Volk.