zaterdag 27 april 2013

SuperSkunk van de Gemeentelijke Hennepplantage

Waar moet dat heen met de vrije markt? Wat te denken van de Gemeentelijke Tabaksplantage? Of de Algemene Staats Alcohol Stokerij? Oude socialistische idealen van voor de neoliberale Thatcher/Reagan revolutie herleven. De staat als toeleveringsbedrijf! De ene corruptie baart de volgende. Dat is niet zo vreemd. Wie de eerste perversie pleegt, heeft al een kapot moreel kompas.

Zeker veertien gemeenten willen zelf wiet gaan kweken. Een wetswijziging moet de gemeentelijke wietteelt mogelijk maken.  Tien gemeenten hebben al een plan ingediend bij MinJus Opstelten.

De vier grote steden, maar ook de gemeenten Venlo, Heerlen en Zwijndrecht steunen het plan. De gemeenten zouden veel kritiek hebben op het onduidelijke beleid in Nederland.
"We hebben een gedrocht gecreëerd met de legale handel aan de voordeur, en de illegale levering aan de achterdeur van coffeeshops. Die wiet komt echt niet uit de hemel vallen. Als het de minister menens is met het aanpakken van illegale hennepplantages, dan moet de overheid zelf de wietteelt in handen nemen". 
*MEGA ROFLOL* Woorden opgetekend uit de mond van burgemeester Paul Depla (PvdA) van Heerlen. Het op grote schaal telen van wiet is strafbaar in NL, maar WTF, als de overheid het doet is het toch legaal! De wet is toch zeker de oorzaak van misdaad, niet dan?