maandag 1 april 2013

Sprekerts Bekeerlingendag 2013 Onder de Loep

Gisteren was al weer de zesde nationale bekeerlingendag. De nieuwe poldermoslims hebben de fijne kneepjes van het propagandisme inmiddels feilloos onder de knie en gaan bijbehorende hoax logica en zweefjargon niet uit de weg. 
De dag werd uitbundig gevierd met lekker eten, collectieve zelf-felicitatie, lezingen en (s)prekerts van naam en faam uit de internationale zandbaksekte. Om hun haatideologie te verspreiden op universiteitscampuses gebruiken islamistische groepen tegenwoordig de tactiek om pseudo-academische sprekerts voor hun kar te spannen.
Neem Hamza Tzortzis @hatzortzis een bekeerde Londen-Griek met links naar Hizb ut-Tahrir, en "internationaal schrijver en spreker op het gebied islam en debatten met andersgelovigen". Gebrek aan filosofisch argument wordt gecompenseerd door sofismen en equivocaties die we ook wel kennen uit pOmodebatten. 
Het menssubjectieve Antropisch Principe heeft Hamza's warme belangstelling, want speculatief genoeg voor autoriteitsargument. Zie hem hier in actie in een debat met de cosmoloog, professor Lawrence M. Krauss. Meer hier.
De tweede spreker, Farouk al Zouman is de eerste Saudi die de Mount Everest beklommen heeft met de Koran en de shahadah vlag. Hij deed de Adhaan vanaf de top (zie pica).
Hij ademde diep in, vulde zijn longen met het weinige zuurstof dat er op die hoogte is en liet vervolgens de Adhaan klinken. "Allahu akbar, allahu akbar... la ilaha il'Allah!" 
De eerste keer de Everest beklimmen kan maar een keer, dus Farouk heeft zich inmiddels gevoegd bij het pseudo-academische lezingencircuit. Hij gebruikt zijn klimmerservaring om broeders en zusters te trainen en te motiveren. "Een inspirerende lezing over het bereiken van de top, waarbij de berg zowel de anekdote als de metafoor is"!
De derde spreker was de Amerikaanse prediker Sheikh Yusuf Estes. Vanuit verschillende invalshoeken weet ook hij de neomoslim verschillende onderwerpen goed uit te leggen en te motiveren. Hier kun je zien waarom hij zich bekeerde tot de zandbaksekte. Zijn (s)preken mogen inspirerend zijn, voor de echte schriftgeleerde zit zijn basiskennis vol  ernstige fouten. Enkele in het oog springende:
- The Mus-haf Represents the Real Quran in al-Lowh al-Mahfooth, like how paper money represents stored wealth.
- The written Quran is similar to sheet music for Christian hymns.
- An Iranian Shiite Ayatollah is a “true scholar of Islam” (as he links his victims to the Ayatollah’s writings).
- George Bush’s (illegal) invasion of Afghanistan was justified by the Quranic order for jihaad.
Tot volgend jaar! *Ishallah*