zondag 14 april 2013

(R)overheid Speelt Klassenkaart en Plundert Burgers

Het zal je niet ontgaan zijn. Overheden zijn de oorlog tegen de burgers aan het opvoeren. Door krachten in dit land en erbuiten wordt een feitenvrije logica gecreeerd die kortweg als volgt luidt:

- Belastingstontwijkers/-duikers/de rijken/BIG Business betalen niet genoeg belasting. Daarom zijn ze er de schuld van dat regeringen niet kunnen rondkomen en dus moeten snijden en tax verhogen #taartdenken #klassennijd

- Banken zijn de schuld van de schuldencrisis (waarom zou die nou toch zo heten?). Maar banken staan niet op zich: ze zijn in dit narratief symbool voor de vrije markt, door linkse partijen denigrerend aangeduid als 'neoliberalisme'.

- Geld (en dus jouw productie) is in principe van de staat. Je mag houden wat de regering niet nodig heeft.

Bezuinigen en het inkrimpen van staatstaken is geen optie. Er is een 'consensus' geconstrueerd dat nu bezuinigingen de crisis alleen maar zou verdiepen (dat is een linkse mythe, maar feiten zijn in dit stadium irrelevant).

Zuid Europa laat zien wat er gebeurt als je de tering niet naar de nering zet. Want ondanks de 'bezuinigingen' geeft het linkse VVD/PvdA horrorkabinet nog altijd meer uit dan voorgaande regeringen.

Onder de druk van deze logica die sinds de crisis van 2008 in gang is gezet, is de geldstroom verlegd van de private sector waar waarde wordt vermeerderd, naar het parasitaire publieke domein, naar de staat. Krimp, stagnatie, interen en armoede zijn het gevolg.

Economische CRISIS euro CRISIS klimaat CRISIS en kan niet schelen welke andere CRISIS, zijn de dekking voor een staat die aan alle kanten zijn bevoegdheden overschreidt.

ClubMed is het afgelopen jaar al teruggebracht naar de jaren twintig van de vorige eeuw. Griekenland heeft een werkloosheid die de dertig procent nadert. De landen die gebailout zijn (of bailed in) zullen zich binnen de eurozone nooit meer kunnen herstellen. De euro is een immoreel, postmodern oorlogswapen geworden.

Alles wat enige waarde heeft wordt in onderpand genomen. De overgebleven triple-A staten (Duitsland, Finland, Nederland en Luxemburg) vormen het tweede vangnet als de opbrengsten niet toereikend zijn. Want de deelname van armlastige landen aan hun eigen bailout is een ridicuul rookgordijn.

Zuid-Europa is geruineerd met goedkoop kapitaal, investeerders zijn onteigend en belastingconcurrentie tussen landen wordt vernietigd.  De bail-in van Cyprus markeert een nieuw dieptepunt qua schending van eigendomsrecht.

Het net sluit zich om de welvaart die het 'neoliberale' beleid sinds het Thatcher/Reagan tijdperk heeft gebracht. Operatie Slacht de Kip met het Gouden Ei treedt in werking. Eerst zullen multinationals geplunderd worden, daarna andere bedrijven, waarna ook burgers de dans niet zullen ontspringen.

Lees vandaag "VVD en PvdA willen uw pensioen plunderen" op De Dagelijkse Standaard. Door de constante overheidsbemoeiing wordt nog wel eens vergeten dat pensioenen gewoon privebezit zijn.

Maar het kan altijd nog erger! Het is niet alsof er geen ervaring is met socialistische experimenten! De Noodwet van 1978 maakt het mogelijk al je spaargeld, pensioengelden, obligaties, aandelen en andere beleggingen te confisqueren als het algemeen belang dat eist!

Je totale waarde kan van het ene op het andere moment op grond van de art. 26-32 van deze Noodwet worden geconfisqueerd. Lees hier De Noodwet Financieel Verkeer.

Je bent gewaarschuwd!