maandag 22 april 2013

Ook Nederlandse Meisjes naar Syrië

Ook jonge vrouwen uit Nederland zijn naar Syrië vertrokken om te strijden tegen het regime van president Assad. Ze zouden uit liefde met hun vriendjes zijn meegegaan, zegt de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen vandaag in Trouw.
Van in ieder geval drie vrouwen is bekend dat ze zich vermoedelijk in de jihadstrijd hebben gestort: een 18-jarige Kaapverdisch-Nederlandse bekeerlinge, een Colombiaans-Nederlandse uit Delft en een Bosnische uit Gouda. Ze volgen hun partners, met wie ze op islamitische wijze zijn getrouwd.


Volgens Van Aartsen wordt onderzoek gedaan naar mogelijke ronselpraktijken. Inmiddels hebben familieleden van Nederlandse jongeren in Syrië aangifte gedaan tegen twee vermeende daders. Beide verdachten waren actief in verschillende bewegingen, zoals Straat Dawah, Sharia4Holland en Behind Bars.


De burgemeester zegt dat niet van elke Nederlander in Syrië bekend is dat hij of zij daar zit. Bovendien, benadrukt hij, is het niet alleen een specifiek Haags probleem, maar zelfs internationaal.

Dit bericht is gejat van ad.nl.