zondag 28 april 2013

Schoten Bij Beediging Italiaanse Regering, 4 Gewonden FOTO's

Bij een schietpartij aan het Chigi-paleis - de zetel van de Italiaanse regering in Rome - zijn vandaag vier mensen gewond geraakt. Een man begon van op vijf meter te schieten op carabinieri. De politie kon de man arresteren. De gewonden zijn twee politiemensen, een voorbijgangster en de schutter zelf. Een politieagent is in zijn nek geschoten, hij verkeert in levensgevaar.

Net op het moment van de schietpartij werd de nieuwe regering van Enrico Letta beëdigd bij het paleis van de president, op ongeveer een kilometer afstand. Spanningen zijn hoog opgelopen onder druk van de schuldencrisis en de onduidelijke verkiezingsuitslag.

Een assistent van MinBuZa Emma Bonino heeft verslaggevers verteld dat de regeringsleden is geadviseerd in het paleis te blijven.

Eén verdachte is intussen opgepakt, meldt de politie.

Italië slaagde er gisteren in om een nieuwe regering samen te stellen, onder leiding van de linksliberaal Enrico Letta. De nieuwe regering telt 21 leden. Ze omvat politici van de Democratische Partij van Letta, de PdL van ex-premier Silvio Berlusconi en de centrumpartij van ex-premier Mario Monti, aangevuld met  technocraten.