donderdag 18 april 2013

Herposting: Israël moet elke verantwoordelijkheid voor burgerdoden van de hand wijzen - Update

Juist vandaag werd bekend dat een belangrijk adviesorgaan van de regering, de AIV, erop aandringt dat Nederland de economische en militaire betrekkingen met Israël gaat bevriezen of zelfs beperken. In de opinie van de AIV kan het Westen gesprekken met de Palestijnse terreurorganisatie Hamas niet langer uit de weg.

Want aanhoudend de verdragen van Geneve schenden met beschietingen op burgers is geen probleem; maar het bouwen van onroerend goed door een rechtstaat is zo onoverkomelijk, dat de diplomatieke banden onder druk moeten. Dat is pas pomologica! (CT, redactie.)


In de oorlog tegen Hezbollah wordt Israël door de ‘wereldopinie’ telkens weer teruggefloten als er burgerslachtoffers vallen. Deze burgerslachtoffers zijn echter het onvermijdelijke gevolg van de keuze van Hezbollah burgers als menselijk schild te gebruiken. Niet zelden stellen burgers zich zelfs vrijwillig beschikbaar als menselijk schild.

De schuld voor doden die vervolgens vallen bij een aanval van Israël op bijvoorbeeld raketinstallaties van Hezbollah ligt dan ook volledig bij Hezbollah en burgers die het martelaarschap zoeken. De enig juiste reactie van Israël op deze afschuwelijke praktijken is pertinent weigeren ook maar enige verantwoordelijkheid voor burgerdoden te aanvaarden.

Ook het instellen van 'onderzoeken' naar 'bloedbaden' en het tijdelijk stoppen van aanvallen is uit den boze. Bovendien moet Israël met groot vertoon van militaire macht Hezbollah een gruwelijke, afschrikwekkende nederlaag toebrengen.

De enige manier om rust en vrede terug te brengen is Hezbollah elke mogelijk ontnemen Israël nog langer te bedreigen. De Tweede Wereldoorlog kwam ook pas ten einde nadat Nazi-Duitsland en Japan verpletterend waren verslagen.

Zie ook de volgende artikelen op Capitalism Magazine:

- Blame Hezbollah and Iran for Death of Qana Children 
- Israel at War: Problems and Fallacies
- Pacifists versus Peace
- Then and Now

Dit artikel verscheen eerst op 1 augustus 2006 op Het Vrije Volk