donderdag 6 februari 2014

NLse 'MosBro terroriste' krijgt eerlijk proces in Cairo

Rena Netjes werd in april vorig jaar door het MosBro regime in de kerker gegooid; vandaag is ze op de vlucht omdat de militaire overgangsregering haar als terrorist voor het ancient regime zietRena Netjes gooit samen met een nog onbekende Grima Wormtong, Geert Wilders en de vrijheid van islamkritiek onder de bus.


UPDATE: In Cairo onderhield Netjes nauwe contacten met journo's van Al Jazeera. Timmermans kan vanuit zijn toren in Den Haag roepen dat "contacten moeten" maar in Eypte is Al Jazeera synoniem met Qatar en de Moslim Broederschap. Het Westen mag die organisatie nog steeds steunen, Egypte is met hun regime langs de rand van de afgrond gegaan.
De uit Egypte gevluchte Nederlandse journaliste Rena Netjes zal een eerlijk proces krijgen in Caïro. De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Nabil Fahmy zei dat donderdag in Den Haag, na een besloten gesprek met Tweede Kamerleden. Fahmy wil Netjes geen terrorist noemen. ''Het hof zal beslissen wie wat heeft gedaan, wie onschuldig is, wie schuldig. Ik beschrijf niemand op die manier of op welke manier dan ook. Het is een rechtszaak'', zei hij tegen het ANP. (Bron)


9 april 2013

In Cairo Gearresteerde Journo Virulente Islam Apologeet

De gisterenavond in Cairo gearresteerde freelance journo,  @RenaNetjes blijkt een virulente islamapologeet. In de video zien we hoe zij samen met een nog onbekende Grima Wormtong, Geert Wilders en de vrijheid van islamkritiek onder de bus gooit.

Netjes is naast freelance journo voor NOS, BNR en nog wat staatsomroepen, officeel Israelhator en verachtster van Westerse vrijheden. Ze is tevens arabiste en getrouwd met een Egyptenaar.

In 2009 ontstond een storm van kritiek toen ze voor het CDA kandidaat was voor het Europarlement. Lees Afshin Ellian in Elsevier.

In een interview ontkende ze dat 9/11 een aanval was op de Westerse liberaaldemocratie. Naar haar smaak was de oorlogsdaad, waarin drieduizend mensen omkwamen, het gevolg van Westerse inmenging in de politiek in het Midden Oosten.

Niet alleen is het poetisch rechtvaardig dat juist zij gearresteerd moest worden voor het "opleggen van westerse waarden aan Egyptenaren". Als de State Dept. regime change in Egypte niet actief had gerealiseerd, zou Netjes vandaag niet in een rape gevangenis wegrotten.

In een interview (audio) zei Netjes: 
"Ze zijn helemaal hyper.. Sommigen denken dat ik een gevaar voor de staatsveiligheid ben. Men wil niet dat de vuile was naar buiten komt, dat ik stukken schrijf over de dingen die slecht gaan in Egypte."
Nu maar hopen dat de prins op het witte paard *timmerfrans* gauw met de door burgers opgebrachte borgsom over tafel komt.

Gelukkig heeft D66-Kamerlid @swsjoerdsma aan Timmerfrans gevraagd de zaak te onderzoeken en BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich wil dat Timmerfrans een verklaring uitstuurt, dat journalisten in Egypte hun werk moeten kunnen doen *lekker puh*

In een interview met Frits Bolkestein legt Netjes een machtsstrijd binnen de Moslim Broederschap uit. (Audio)

Updates

De Dagelijkse Standaard heeft dit pareltje uitgewroet:
Op de vraag of de islam vrouwen onderdrukt, stelt Netjes dat Mohammed een aantal vrouwenrechten heeft ingevoerd. ''Ik denk dat het probleem vooral bij de vrouwen zelf ligt, ze pakken hun rechten te weinig. Mannen zullen die namelijk niet snel opgeven.''