zaterdag 13 april 2013

Globalisten Slopen Ons Businessmodel 2/2
Moesten Cyprus en Ierland middels bailouts gesloopt worden, en ging het in IJsland over een andere boeg, Nederland - het beste democratisch-socialistische jongetje van de klas - gaat vrijwillig zijn 'neoliberale' businessmodel ontmantelen.

Onze volksvertegenwoordigers steunden deze week een motie van GroenLinks (ex CPN) om een einde te maken aan Nederland als 'belastingparadijs' (volg hier voor de LOL een twitdebat tussen wat socialisten). De onderliggende ethiek werd toegelicht door Jesse Klaver (GL). Lees het goed! De Sovjet Unie herleeft!
Dit is een overwinning voor alle burgers die met een diepe crisis te maken hebben terwijl de grote multinationals op listige manieren aan hun belastingplicht weten te ontkomen. Nederland helpt de grootste en machtigste bedrijven ter wereld om belasting te ontlopen. Ik ben heel blij dat na jaren duwen en trekken we nu een einde gaan maken aan deze oneerlijke voordelen voor multinationals. 
De PVV legde uiteindelijk af wat er over was van haar liberale rudiment: de Kamer steunde tevens een motie van de PVV, waarin wordt gerept van "de internationale aanpak van onwenselijke belastingontduiking".

Samenvattend: bedrijven sluiten overeenkomsten met de Nederlandse staat, vestigen zich in ons land en worden vervolgens behandeld als ordinaire criminelen. Zo kennen we links weer: bij gebrek aan rationele logica, wordt er een vijandige stemming gecreeerd middels klassenijd en worden stromannen besmeurd. Sinds Karl Marx doen ze dat al zo.

Wat we hier zien is de systematische, wereldwijde deconstructie van het 'neoliberalisme', de economische politiek uit de Thatcher/Reagantijdperk die een einde maakte aan de vizieuze neerwaartse spiraal van syndicalisme, corporatisme en staatssocialisme.

Het grote graaien in privé-eigendom is begonnen om de onbetaalbare verzorgingsstaat te bekostigen. De tering naar de nering zetten is door de Keynes-socialisten inmiddels moreel weggezet als 'onverantwoord snijden'.

Het is ironisch dat uitgerekend deze week Margaret Thatcher is overleden. Operatie neosocialisme-via-de-achterdeur wordt haar gelukkig bespaard. Helaas geldt dat niet voor de rest van ons.

Wij zullen moeten toezien hoe het internationaal democratisch socialisme de kip met de gouden eieren slacht. Geef het tien jaar. Dan zijn we terug op pre-industrieel niveau: allemaal even arm, want gelijkheid is sociaal rechtvaardig.

Meer over de moraal van het 'belastingparadijs' in Cato at Liberty: The Moral Case for Tax Havens

Update

De Telegraaf: Nederland wil bredere aanpak belastingfraude