dinsdag 23 april 2013

Vanaf NU Zijn We Permanent in Crisis

De voorjaarsvergadering van het International Monetary Fund afgelopen weekend schetst het nieuwe normaal. Eens een welvarend, autonoom, maar moedig Calvinistisch landje in de moerasdelta, als provincie van de Europese Unie zullen we moeten wennen aan een hele andere realiteit. Onder het nieuwe bewind van Gelijkheid, Duurzaamheid, Diversiteit is minder juist meer.

Want Europa kan de kar van het mondiale economische herstel niet meer trekken. Europa is weggezakt naar de laatste plek in een wereldeconomie: ver achter opkomende landen als China, India en Brazilië, maar ook op afstand van de Verenigde Staten.

Wie denkt dat het normaal van de groei en bloei even is onderbroken door een periode van zeven magere jaren, is een enorme dombo! Een groei van de economie van hoogstens 1 tot 1,5 procent is het nieuwe gewoon, zei de Duitse FinMin, Schäuble tijdens de vergadering van de IMF:
'Wie denkt dat Europa als aanjager van de groei zal fungeren, moet ik toch gebrek aan realisme verwijten.' 
Wij hebben namelijk bewust niets gedaan aan onze ethiek van collectief altruisme. Van Europa is daarom geen stimulerend conjunctuurbeleid te verwachten. Tijdens de presser was onze doortastende eurogroep-voorzitter, Jewoen Dijsselbloem het roerend eens met zijn Duitse collega.

Er zijn nog altijd gekkies die denken dat we te maken hebben met een tijdelijke dip in de economie. Dat we dat over enige tijd wel weer goedmaken door inhaalgroei. Nou, mooi niet!

LooooOOOL LOLO GEFOPT! Shit happens! Deal with it!