dinsdag 23 april 2013

De Stank van Tirannie Hangt in de Lucht

We hebben er al eerder op gewezen: een regering die zijn eigen wetten niet meer respecteert is een los kanon en twee stappen verwijdert van tirannie! Overdreven? Hier twee quotes uit Help, de Rechtstaat Verzuipt!
Kenmerk van tirannie is willekeur (...) De overheid MOET de eigen fundamenten absoluut toepassen (...) De staat is in potentie altijd een monster. In de geschiedenis zijn staten die rogue gaan, de regel, niet de uitzondering (...)

Ze zien nu dat de staat zich er niet meer voor schaamt de grenzen van de wet op te zoeken... sterker nog, die te overschreiden als de omstandigheden dat vereisen. WHAAAAT?

De politie wil met de troonswisseling zo veel mogelijk individuen die een eventueel gevaar vormen in beeld hebben. Of, voor zover ze niet in beeld zijn, ze tijdig uit de massa halen op de dag van de troonswisseling. (...)  
Maar inmiddels zitten in het informatiesysteem dat is ontwikkeld onder leiding van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie honderd individuen die in de gaten worden gehouden. Een groot deel ervan zal tijdens de troonswisseling 'van straat gehaald' zijn. Erwin L, die een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide tijdens Prinsjesdag in 2010, zit bijvoorbeeld al vast. Officieel niet wegens de troonswisseling, maar hij blijft wel vast tot na 30 april. (...)  
"Voor belangrijke dagen, zoals Koninginnedag, straks Koningsdag, 4 of 5 mei en Prinsjesdag wordt per individu bekeken welke maatregel moet worden genomen. Bijvoorbeeld in de cel zetten of op laten nemen in een ggz-instelling. De overheid zoekt de grenzen van de wet op of gaat er zelfs bewust overheen. Zelfs wordt soms een agent bij iemand in huis gezet tijdens zo'n dag. Dat is bijvoorbeeld in 2010 bij het bezoek van de koningin aan Middelburg gebeurd." Volgens bronnen van de NOS zijn diverse personen al thuis bezocht de afgelopen dagen, met de mededeling: we houden je in de gaten.
Waar zijn al die verdedigers van de rechtstaat? Ze blijken niet eens meer te bestaan. Zouden de subsidies zijn ingetrokken?

Tot slot een tegeltje van een van de helden van de Verlichting, Benjamin Franklin:

People who trade freedom for temporary security deserve neither and will lose both.