woensdag 10 april 2013

De Staat Wil Je Geld, Je Bedrijf, Je Organen en Je KinderenVolg deze discussie nauwkeurig. Denk eraan de volgende keer wanneer de school buiten zijn verantwoordelijkheid treedt van het overbrengen van kennis; wanneer jeugdzorg ingrijpt bij de buren; wanneer de overheid voedingsvoorschriften verstrekt en als ouders kwaad worden aangekeken omdat ze zelf willen beslissen wat goed is voor hun kinderen.

Je kind is eigendom van het collectief! Het collectiveringsproces is al langer gaande. Meer afgelopen zondag over deze kwestie.

Maar het blijft natuurlijk niet bij kinderen! Eerder zagen we al dat geld (en dus de opbrengst van jouw productie) van de staat is. En je bedrijf. En ook jijzelf, dat wil zeggen je organen zijn collectief eigendom.

Hoe lang zou het nog duren voordat een fascistische muis op het  ministerie van volksgezondheid vindt dat rare ideeen over vrijheid uit je hoofd gespoeld moeten worden? Of dat je als vijand van het collectief geen bestaansrecht hebt?

Vergezocht? De moraal van het collectief behoorde tien jaar geleden nog thuis achter het IJzeren Gordijn, of in de dystopische nachtmerries van Ayn Rand en George Orwell.