maandag 22 april 2013

JIHADISTEN WILDEN TREIN IN NIAGARA STORTEN

Canadese autoriteiten maakten vanavond bekend dat ze een Al Qaida geinspireerde aanslag verijdeld hebben. Het plan beoogde een aanslag op een personentrein, terwijl die over "een brug" in Toronto reed. Chiheb Esseghaier en Raed Jaser komen uit Montreal en Toronto. Ze zijn geen Canadese staatsburgers. De politie gaf geen informatie over hun herkomst. De terroristen beoogden een aanslag te plegen van hoge symbolische waarde en grote economische impact. Verdachten worden morgen voorgeleid.

De Canadian Broadcasting Corporation zegt dat de verdachten een jaar lang onder observatie stonden. De arrestatie vond plaats met assistentie van diensten in de VS en Canada.

Dit is de berichtgeving in de gevestigde media. En dan nu het echte nieuws!

Update

Volgens bronnen is Iran in het complot betrokken.

Update
Update

Muslim leiders werden het eerst geinformeerd.

Update

De "brug" bleek de verbinding over de Niagara watervallen! Het doel was de trein te laten ontsporen en in de Niagara rivier te laten storten.

Update

Al Qaida bestudeert al lang de mogelijkheden voor aanvallen op spoorwegen, want die zijn goedkoop en gemakkelijk uitvoerbaar met potentieel rampzalige gevolgen. In een document dat werd gevonden in Pakistan tijdens de aanval waarin Osama bin Laden omkwam, werden aanwijzingen gevonden voor plannen om een spoorweg in de VS aan te vallen.

Al Qaida is traditioneel een Sunni organisatie. Daarom worden AQ en Iran niet als bondgenoten gezien. Bin Ladens schoonzoon, Sulaiman Abu Ghaith, vluchtte van Pakistan naar Iran na de val van de Taliban in de herfst van 2001. Volgens Amerikaanse documenten kwamen meer mensen van Bin Ladens inner circle terecht in Iran, waaronder de machtige militaire commandant, Saif al-Adel, en Saad bin Laden, een van Bin Ladens oudste zoons met gezag binnen de terreugroep. Meer here.

Update

Een verdachte is Tunesisch, de andere is afkomstig uit de Verenigde Aarabische Emiraten.  Esseghaier deed postdoctoraal onderzoek aan de Institut National de la Recherche Scientifique. Iemand met dezelfde naam staat op het programma om een presentatie te houden over kankerbestrijding in California later dit jaar. Een LinkedIn page stelt dat iemand met de naam Esseghaier schrijver is van een aantal documenten over kankerstudie. Op de pagina prijkt een afbeelding van de zwarte vlag met het credo van de islam.  >>>

Update

Chiheb's LinkedIn pagina met Jihad flag: