vrijdag 19 april 2013

BOSTON JIHAD LIVE: WE HEBBEN 'EM, ALIVE

TWEEDE BOSTON MARATHON BOMBING VERDACHTE OPGEPAKT NA VUURGEVECHT IN WATERTOWN THX 2 BOSTON POLITIE


Update: VERDACHTE 2 WAARSCHIJNLIJK, SCHOTEN GEHOORD
LIVE MEEKIJKEN http://www1.whdh.com/video/7newslive

POLITIE SCANNER BOSTON  LIVE http://www.ustream.tv/channel/ma-rt-9-window-cam

Weird: Verdachte is een 9/11 truther:
Update: Webcam op Boston politie scanner.

Update: Moeke: "it's a set-up"

Update: Verdachte wil 'wereld geregeerd door de islam'.

Update: 
Update: Goed en actueel live blog van WCVB / The Boston Channel. H/t @Nessea_. Ook GeenStijl is wakker en heeft linkjes naar verschillende livestreams.

Update: Foto dode verdachte. Alleen kijken als je een sterke maag hebt.

Update: Massive Manhunt. NRC spreekt over 10.000 agenten

Update: 
Update: Twitterberichten van Dzhokar Tsarnaev voor en na aanslag. Twitteraccount: https://twitter.com/J_tsar

Update: Luchtverkeer Boston afgesloten. Zo ziet Boston er nu uit.

Update: Alqaida video van verdachte:
Update: Slachtoffer die beide benen verloor (van deze zeer NSFW / iconische foto) hielp verdachten identificeren (bron).

Update: Livestream RTL

Update: Daily Caller: Dode verdachte was zeer religieuze moslim en boxer.

Update: Er is zojuist bekend gemaakt dat de Canadese grenspolitie in verhoogde staat van paraatheid is.

Update: Er is een bommelding in Arsenal St. in Watertown, de buitenwijk van de Tsarnaevs, de straat waar de pers geconcentreerd is. De straat wordt momenteel afgezet. De stemming is bijzonder gespannen.  De situatie verandert met de minuut.

Update: Derde verdachte is onderweg van Boston naar NY in een Amtrack-trein. Trein stilgezet en ontruimd. Er is momenteel geen ontwikkelingen op dit front.

Update: Huis bleek leeg, Tsaernaev is schijnbaar weggekomen of was al weg.

Update: Er is een waarschuwing uitgegaan dat DzhorkharTsarnaev - op de vlucht en armed and dangerous - een zelfmoordgordel zou kunnen dragen. Vader Tsarnaev woont in Tsjetsjenie, maar de broers hebben een oom in Maryland. Hij noemt Tamerlane een 'loser'.


Update: De twee verdachten zijn broers. Ze hebben een oudere zuster van 22. De oudste broer van 26, Tamerlane is overleden (zie bericht hieronder). Het huis van de familie wordt momenteel onderzocht. Er is vrees voor explosieven. De hele straat wordt geevacueerd.

Update: Associated Press bericht dat de verdachten afkomstig zijn uit de Russische regio Tsjetsjenie. De familie woont al zo'n 10 jaar in de VS. Autoriteiten hebben de verdachte geindentificeerd als Dzhokhar Tsarnaev (niet Sunil Tripathi). De eerste verdachte is niet officieel geidentificeerd.


De puzzle begint in elkaar te passen. Tsjetsjenie heeft zijn deel gehad aan wreed moslimterrorisme. Het is gezegd dat Al Qaida op zoek was naar jonge jihadisten die onopvallend kunnen opereren in de VS.

De M.O. duidt op paramilitaire training. Het nemen van gijzelaars is standaard in Caucasisch terrorisme. Een expert op dit gebied denkt dat dit mogelijk geen geisoleerd incident is. Dit is nu een kwestie voor internationale terrorisme experts.
EEN VERDACHTE DOOD, EEN OP DE VLUCHT
Volgens berichten zijn de verdachten Mike Mulugeta #1 @MikeMulugeta en Sunil Tripathi (FB cache) #2. De laatste wordt sinds zaterdag vermist. Beide identificaties zijn inmiddels vals gebleken.

In een schietpartij in een Vinexwijk van Boston met de politie, is een jonge agent geraakt en aan zijn wonden bezweken. Verslaggevers beschreven de sfeer als surreeel.

Verdachte #1 is overleden in het ziekenhuis aan kogel- en granaatwonden. Er zijn berichten dat Tsarnaev de verdachte #1 heeft overreden toen agenten hem probeerden te arresteren.
Update: inmiddels is gebleken dat de verdachten broers zijn. De vader in Tsjetsjenie heeft de overleden verdachte - nu bekend als Tamerlane Tsarnaev - omschreven als een briljant medisch student en een ware engel (des doods waarschijnlijk).

Dzhokhar Tsarnaev is op dit moment te voet op de vlucht. Hij wordt tot alles in staat geacht. Hij is in het bezit van wapens en explosieven.

De politie van Massachusetts heeft bewoners van een aantal wijken gewaarschuwd binnen te blijven. Naarmate de ochtend vordert en mensen wakker worden, wordt de situatie steeds meer gespannen. Een paar guns zouden wel handig zijn geweest op dit moment *OMG*

De beroemde universiteit is vandaag gesloten. Er is geen openbaar vervoer en geen taxi's. Boston verandert in een spookstad.

Er wordt op dit moment gerapporteerd dat er nog twee personen gearresteerd zijn.

Er wordt gerapporteerd dat de vlucht begon in MIT met een gijzelingssituatie. De gijzelaar is later vrijgelaten en wordt momenteel verhoord. Hij was een half uur in het bijzijn van de gijzelnemers.

Wat vinden sommige moslims van de Boston Bombings. Lees het hier.Scroll naar beneden voor foto's

Cyberjihad en bomaanslagen zijn schokkend, maar het logisch gevolg als je de hoofdsponsoren van terrorisme in het buitenland niet durft te vernietigen. Het is tragisch, maar voorspelbaar. Verwacht binnenkort koffernukes in grote steden in Europa en de VS. Deze struisvogelmentaliteit heerst erg in NL. Ook onder PVV'ers. Doodsbenauwd om maar een vinger uit te steken naar de terreurmeesters in Iran en SA.

De officiele telling om 16/4/ 12:45: 3 doden, 176 gewonden waarvan 10 met geamputeerde ledematen en 17 in kritieke toestand.

De Premo/pOmo As wordt bedankt voor het zoveelste bloedbad!

18 april 2013 


FBI FOTO'S VAN VERDACHTEN
De FBI gaf in een presco een video met bewakingsmateriaal en een aantal foto's vrij van twee verdachten.

De FBI acht de mannen armed and dangerous. Er wordt aangeraden geen actie te ondernemen, maar de FBI te bellen. Toch denkt de dienst niet dat er onmiddellijk gevaar is.

Verdachte #1 draagt een blauwe pet en een blauw jacket. Hij torst een dondere rugzak. 

Verdachte #2 draagt een witte pet, dondere jacket en een licht gekleurde reistas of iets dat erop lijkt.SAUDISCHE NON VERDACHTE WORDT GEDEPORTEERD
Na een ongeplande meeting  gisteren van Obama met de Saoedische MinBuZa, Saud Al Faisal, is de Saudische non verdachte nu gecleared van betrokkenheid bij de aanslag en uitgewezen naar SA.
Abdulrahman Ali Alharbi is een 20-jarige uitwisselingsstudent, hier links op de foto tijdens een picnic met een vriendje met een Anonymous masker.

Zoals Shoebat stelt in deze analyse is Alharbi lid van een prominente Saudische familie met uitgebreide banden met terrorisme en actieve betrokkenheid bij Al Qaida.
Waarom werd Alharbi plotseling uitgewezen terwijl het onderzoek nog gaande is?
De media chaos kan teruggebracht worden tot een enkele bron: het contact van CNN's John King.


NAMEN VERDACHTEN BEKEND Rechercheurs circuleren foto's van twee mannen bij de finish. One draagt een blauwe reistas, de ander een zwarte rugzak. Inmiddels hebben autoriteiten twee potentiele verdachten geindentificeerd op bewakingscamera's. De namen van twee verdachgten zijn bekend, maar er is niet genoeg bewijs voor arrestaties. Volgens bronnen zijn het employees van een privaat beveiligingsbedrijf.

Update: Media Zorgen Voor Media Chaos! Berichtgeving is bijzonder verward. De autoriteiten ontkennen nu dat er een verdachte  in hechtenis is *ROFLOL*
17 april 2013

!!! Onderzoekers hebben een duidelijk beeld van de verdachte van bewakingscamera's, zegt CNN. Een verdachte is gearresteerd. De autoriteiten hebben videobeelden van een "donker getinte" man, die een zwarte tas neerzet op de plaats van de tweede bomaanslag bij het Forum Restaurant. Bronnen zeggen dat de video zo scherp is dat het gezicht van de verdachgte goed zichtbaar is.


Status update: 69 slachtoffers zijn nog in het ziekenhuis, waarvan 24 in kritieke toestand.
Nu op Pomoland.com: Shoebat Foundation onderzoekt betrokkenheid van Saudi's.

16 april 2013

Moslims herdenken Boston, vier in ieder geval!

The New York Post heeft dit verhaal over de gearresteerde Saudi: Roommate calls Saudi national 'quiet and clean' terwijl Atlas Shrugs deze info heeft: SAUDI IN BOSTON BOMBING IS A "DEVOUT MUSLIM FROM MEDINA"

Update: Saudi, onder bewaking in Boston ziekenhuis, is nu officieel alleen een getuige. Zijn appartement is gisteren doorzocht. 

Een anonieme bron heeft de bommen beschreven als metalen kogellagers, spijkers en andere scherpe metalen voorwerpen in hogedrukpannen, verpakt in reistassen. 

Volgens Yahoo News wordt dit type bom door allerlei groepen en terrorristen gebruikt, van Maoisten tot Islamisten. Homeland Security bulletin over het gebruik van hogedrukpannen als terreurwapen. 15 april 2013
Updates: Meer explosieven gevonden


Update: Foto slachtoffer (schokkend)

Update: Saudische verdachte opgepakt, 20 jarige met een studentenvisum

Update: Mobiel preventief netwerk uitgeschakeld. Boston Globe: Meer dan 100 gewonden

Update: Statement president Obama whitehouse.gov/live


Update: Vul in zoekveld van BAA 'Netherlands' voor volledige lijst alle Nederlandse deelnemers

Update: Zeer grafische, bloederige foto's op LiveLeak

Foto's (klik voor groot)