donderdag 14 maart 2013

Op Westerse Clusterfok. Democratie Is Geen Vrijheid (update)


In een van de meest tragische vergissingen in de jongste geschiedenis zijn hele stukken van het Midden Oosten en complete regio's van Noord-Afrika in brand opgegaan. Zoals tevoren kon worden voorzien, heeft de "spontane, Arabische volksbeweging voor vrijheid en democratie" *Arab Spring* zich ontwikkeld tot een islamitische winter. De Moslim Broederschap gebruikt the White House als commandocentrum.
Westerse bevolkingen slikken het paradigma, omdat ze democratie met vrijheid verwarren. Dit lijstje maakt duidelijk dat dit een vergissing is. De twee concepten voor staatsinrichting zijn zelfs tegengesteld aan elkaar. Het resultaat van de drogrede zijn meer democratisch gelegitimeerde dictaturen dan ooit tevoren. Wat win je precies, als je een seculiere dictator vervangt door een commitee mullahs? Het saldo is negatief voor individuele vrijheid, minderheden en mensenrechten (dat laatste is trouwens een democratisch narratief; de mohammedaanse wereld erkent alleen de Verklaring van Cairo).
Net als in het voormalige Joegoslavie laten Westerse bevolkingen zich leiden door misplaatste emoties die getriggerd worden door de Just War Theory. Die komt er in het kort op neer, dat oorlog ethisch is, mits die niet zichtbaar in het eigen belang gevoerd wordt.  Dus agit prop de kwelbuis avond aan avond vol met burgerslachtoffers (liefst kinderen, oudjes en dieren) en het beginsel voor een moreel gelegitimeerde, altruistische casus belli is gezaaid.
De Iran/Syrie-nexus schendt al decennialang de mensenrechten zonder dat iemand protesteert; nu moet er plots opgetreden worden in Syrie. Logischer zou zijn direct de tentakel des doods, Iran aan te pakken. Hypocrisie viert hoogtij!
Vandaag werden we wakker met het nieuws dat Frankrijk en het VK overwegen Al Qaida terroristen in Syrie, a.k.a. de Free Syrian Army *kuch* rechtstreeks te bewapenen *talk of a cluster fuck* Inmiddels hebben Iran en zijn dependence in Libanon, Hezbollah een backup leger van 50.000 man op de been gebracht. Wat begon als een oorlog bij proxy tussen het soenitische (SA, Qatar h/t @Fub_Fub) en het sjiitische geloofsdeel (Iran) waarin het Westen geen donder te zoeken heeft, dreigt nu uit te groeien tot de moeder van de Derde Wereldoorlog. Als autocraat Poetin zijn geduld verliest met de Westerse, belangeloze oorlogen zijn de rapen gaar!
De volgende quote kent vele vaders, onder wie Napoleon, een imperialist die iets wist van overstretch: "Schrijf niet toe aan kwaadaardigheid wat ook verklaard kan worden door incompetentie."
Update h/t @wanttruth @CasReeves