donderdag 21 maart 2013

Dijsselbloems Bail-In Blunder: Eurocraten Panikeren


Onder de onfeilbare eurocraten is grote paniek uitgebroken nadat de Vouli op Cyprus het bailoutplan van de Eurogroep heeft torpedeerd *Eurogroep?* Jahah, want de oud-president van Cyprus heeft bevestigd dat de roofoverval op de depositohouders nooit onderdeel is geweest van de bailout die hij onderhandeld heeft met de Troika (EU, ECB, IMF).
Wie vorige week het debat in het nationale praathuis heeft gevolgd, zal dit niet verbazen. De haircut is bedacht door de Eurogroep o.l.v. ons eigen FinMin Dijsselbloem (PvdA) onder druk van kamerleden. Alle andere overwegingen werden ondergeschikt gemaakt aan hun morele verontwaardiging over de Russische belastingvluchtelingen. 
In BRX Central is gisteren met emo gereageerd op de megablunder. Check dit leugenmemo van de Commissie. Mr "Euro" Verhofstadt wil subiet een onderzoek, en Hauptman Schulz heeft de Eurogroep bijvoorbaat onder de bus gelazerd.

Hier dan de nekslag:

Euro zone finance officials acknowledged being "in a mess" over Cyprus during a conference call on Wednesday and discussed imposing capital controls to insulate the region from a possible collapse of the Cypriot economy. In detailed notes of the call seen by Reuters, one official described emotions as running "very high", making it difficult to come up with rational solutions, and referred to "open talk in regards of (Cyprus) leaving the euro zone".
Wat nu? Cyprus laat zien dat het ondanks de druk kan standhouden als een autonome staat die opkomt voor de belangen van haar burgers. Fransen en Duitsers spreken van een 'emotionele' beslissing. Voor Cyprus, waarvan de noordelijke helft sinds 1974 illegaal bezet wordt door Turkije na ethnische cleansing, is trots en soevereiniteit nog een BIG deal.
De Russen zien een wel heel bijzondere buitenkans van geopolitieke proporties! Als bondgenoot Assad mocht vallen in Syrie, hebben ze een alternatief voor hun marinebasis in Tartous nodig.
We kunnen inmiddels een voorlopige optelsom maken van Dijsselbloems bailout blunder voor de toekomst van het Westers cultuurgebied (lees ook BIG Truths Revealed by Bailout Blunder): de vampiers van staat hebben een inkomstenbron geroken die fascisme een feit maakt: Spanje, VK en de VS overwegen een coup op de eigendomsrechten van hun burgers. Het internationaal democratisch socialisme is bereid het volk te offeren voor fout geld, confisquaties, epische staatsschulden en beloftes van het onmogelijke.  Als het roer NU niet omgaat zijn de vernietiging van eigendomsrechten, een kapotgesloopte democratie en een criminele regentenklasse onze toekomst. Lees verder >>> in Dijsselbloems non-blunder deel twee >>>