maandag 18 februari 2013

Live Debat: Kapitalisme Als Onbegrepen Ideaal


Directe link met live debat Universiteit Utrecht "Kapitalisme als onbegrepen ideaal"
Met objectivist @YerRamautarsing (pica) en pOmo Hans Achterhuis
Debat gemist? Terugkijken.
Transcripties staan zaterdag 23 febr. in Trouw\
Artikel: Trouw: Niemand Snapt het Kapitalisme, door Yernaz Ramautarsing
De LoL van die debat was dat het werd gevoerd op valse gronden, onder andere dat objectivisme een utopie is. Objectivisme is realiteitsduiding. Ondanks een rebuttal bleef Achterhuis de discussie voeren, als ware objectivisme een fata morgana zonder wortels in de realiteit.
Vervolgens viel Achterhuis objectivisme aan op een andere valse premise, nl. dat Greenspan strevend naar objectivistisch utopisme, de financiele crisis mede zou hebben veroorzaakt. De rebuttal van Ramaurarsing werd weer ter zijde geschoven.
Daarna zette Achterhuis een irrelevante, persoonlijke relatie tussen Rand en haar minnaar in om de filosofie te delegitimeren. Op geen enkel moment ging Achterhuis in, of weerlegde hij axioms, of fundamenten van het gedachtengoed zelf.
Onze nationale standup philosopher is handig in het begraven van onwelkome waarheden in ladingen gebabbel die met de materie zelf niets te maken hebben en scoort zodoende, zonder ooit een legitiem argument te hoeven maken.
Na het debat blijft de toeschouwer achter zonder idee wat de werkelijke inhoud is van objectivisme. Wat blijft hangen is de smeer van sektarisme met bijbehorende sfeerplaatjes die je eerder zou verwachten in kapsalonmagazines dan in een serieus debat op academisch niveau.
#USGG is de hasjtak. Dat is dan ook waarschijnlijk de reden dat we Achterhuis op 28 maart weer in actie kunnen zien, dit keer over het absurde thema: "de moraal der dingen" *LoloLoL*
Updates
"De kapitalistische utopie", door Jasmien Sahebali
"Achterhuis heeft gelijk: het casinokapitalisme is failliet", door @frankgbosman