dinsdag 5 februari 2013

EUSSR: de Techno-Dictatuur


De socialist François Hollande heeft vandaag in de Franse filiaal van het EP gepleit voor intensieve economische en financiële federalisering en een gemeenschappelijk buitenland- en defensiebeleid, waarbij hij refereerde aan de Franse Alleingang in Mali.
"De EU draait om solidariteit". Wat de socialist bedoelt is, dat het kapitaal in de eurozone in een groot zwembad gegooid moet worden, waarna hij en zijn kornuiten het zullen verdelen onder de zwakkeren onrendabelen in de samenleving unie.
Het toeval wil dat minister Sapin juist vorige week verklaarde dat Frankrijk failliet is. Zoveel cynisch opportunisme is zelfs voor de stokbroden opmerkelijk. Leiders die openlijk handelen in landsbelang zijn met deze altruistische moraalstandaard uniek geworden, maar met schaamteloze hypocrisie kom je nog een eind! 
Hollande maakt met zijn uitspraken een een-tweetje met Cameron. Die stelde in een episch gehypete speech opnieuw te willen onderhandelen, gevolgd door een referendum. Het kan en moet beter, maar zonder 'opt-outs', liet Rutte weten. Maar in zijn aard is de EU een top down centraalstaat; die komt er dus come what may, en de Britten kunnen fluiten naar hun opt outs. Saldo onder de eindstreep: critici kaltgestellt. 
Terwijl het bezuigen troef is om de schulden van sociaalpolitici te bekostigen, gaan de onderhandelingen over de meerjarenbegroting verder. Onze leiders kunnen het niet eens worden of het herverdeelzwembad van 1033 miljard euro wel voldoende is. Het VK en NL willen terecht een flinke verlaging, maar volgens Hollande is het bedrag nodig om de economie in Europa niet verder te verzwakken. [sarc] Want zoals we weten scheppen politici banen! [/sarc] Reden waarom de president van het politburo, Van Rompy in een aanval van grandioze godswaan heeft aangekondigd de jeugdwerkloosheid in de unie, die in november met 11.8% een historische top bereikte, te willen oplossen.
En owww ja, Hollande heeft de crisis voorbij verklaard en zo niet, dan is dat de schuld van de skeptoburger, "het grootste gevaar voor Europa". De EU is net als de Sovjet Unie een moreel eind op zich: doel is niet de vrijheid van een neutrale, zelfbeperkende staat, maar een utopie waaraan Goed Volk zich vrijwillig onderwerpt. Het bestrijden van tegenstanders wordt daarmee ook een goede daad: in het kader van de verkiezingen van 2014 is het EP van plan een ongekende propagandablitz te starten tegen dissidenten! Als ze uitgestaakt zijn uit protest tegen dreigende bezuinigingen op hun salaris, gaan ambtenaren nog dit jaar op Twitter troll training.
BNR: EU gaat eurosceptici op Twitter bestoken