vrijdag 8 februari 2013

EUCO: Witte Rook! We hebben een Budget!

Cartoon door @HugoFreutel - Officiele website 

Update 9 febr. final text EUCO

Bij het ter posting gaan zijn de consensus-onderhandelingen over het EU-budget #MFF in het kader van de EUCO nog maar net afgerond. We blijven het internet scannen voor officiele hierogliefen.
Geruchten willen dat er *fluistert*  ...g e s n e d e n   is... LOL De vier grootstste fracties in het EuroParl (waaronder de Verhofstadtgroep) zijn woest van boosnijd (ijlpersbrief).
Oostenrijk gaat 1 miljard minder bijdragen. Wordt doorlopend geupdate

Open Europe: EU budget talks: The dust has settled - and they all won!
EurActiv: Parliament to use secret ballot in vote on EU budget

Twitter TL van europarlementarier Derk Jan Eppink
PERSCO MET DE TSAREN BARROSO EN RUMPY.
Rumpy (in afgrijselijk Bengels): owww wat hebben we hard gewerkt en wat was het moeilijk. Het EP moet het budget goedkeuren. We kunnen niet ons budget verliezen voor onderwijs en research & development (who knew?). Het EU gaat banen maken, vooral jeugdjobs *onbekend waarmee*. En 'investeren' in treinverbindingen en studiebeurzen. We kunnen de moeilijke economische omstandigheden niet negeren. Er is een echte CUT *LOL* Owww ja, de structuurfondsen gaan omhoog vanwege de eerlijkheid (solidariteit, herverdeel). Er komt een nieuw BTW-systeem en een bankentax *vloekt* Blabla Rumpy gaat door met luchtverplaatsingen. Ow ach, handel werd ook besproken, of we het geloven of niet. Ow neej, het gaat over de Arab Spring *verward is* De Unie staat met alle middelen achter de Franse interventie in Mali, vanwege de democratie, uiteraard.
Tsaar Barroso: We hadden natuurlijk liever meer uitgegeven, maar de consensus stond dat in de weg. Uitgaven voor energie, digitale agenda en treinverbindingen zijn intact gebleven. Voor uitgaven voor cohesie, charitas, solidariteit, en klimaatbeheersing zijn substantieel. De raad streeft naar transatlantische vrijhandelsverdragen en met Japan. Democratie, marathon, 24 uur yada... einde. Vragen van stokbroden. Zzzzzz... *borrel inschenkt* Britse journo: er is niks gesneden in de landbouwsubsidiesherverdeel! Geen cent! Rumpy: wat denkt u wel! We zijn geen spending machine! Er zit een filosofie achter! Linksjourno: schandalig dat het budget voor hulp aan de allerallerallerarmsten wordt gecut! Barroso: helemaal niet! Het gaat omhoog! Fijn weekend. That's it, folks!
Volg ook Open Europe en ZeroHedge.
Lees in GlobalInfo waarom het Europees stabiliteitsmechanisme (ESM) een aberratie is. Wij berichtten in het verleden er al over:
EUSSR: ESM en het Verraad van de Elite
EUSSR: Het Grote Spel van de Oligarchen
- EUSSR: ESM, Vrijwillige Slavernijverklaring
Het bedrijfsleven wordt volledig doodgereguleerd, met name de financiele sector. Je zou dan ook denken, dat het bailoutfonds ESM een fikse immorele straatvechter met boksbeugels als babysit zou krijgen. Maar neuh. Niet alleen tekenen onze vertegenwoordigers onze vrijheid en soevereiniteit weg, en staan we met z'n allen garant voor miljarden voor armlastige onrendabelen, ook verzaken ze er een controle-orgaan op te zetten. Lapzwansen, corrupte niksnutten, gedecadeerde houtwurmen!
Er is het nodige aan te merken op sommige voormannen van het referendum, en ja, ook op het medium zelf, maar alles zal uit de kast moeten worden gehaald om dit polderland te redden. Teken het, maar laat het geen aflaat zijn om verdere actie na te laten. Burger, revolteert! ;-)
Scan papieren Elsevier leden BurgerForumEU
Teken referendumpetitie #BurgerForumEU
Meetokken met de moppets of VrijsprekerT
@Joost Niemoller op DDS: Teken het EU Monster Weg!
Nog niet genoeg van de EU? Hier de volledige tekst van de Bankenunie (in jargon SSM, Single Supervisory Mechanism).