maandag 14 januari 2013

pOmoPlisie: Alle Onrecht Is Gelijk!


De pOmoplisie strikes again! En weer is Brabant het middelpunt, dit maal in de persoon van de kersverse eindbaas Oost, Frans Heeres. Het korps richt zich dit jaar op woninginbraken en de plisiechef viert het feit met een krasse vergelijking die even vals, als stom is!
"Een verkrachting is ongelooflijk erg wat je kan overkomen, maar een inbraak heeft ook grote impact op een slachtoffer. Dus we maken geen onderscheid in leed. Wij vinden beiden buitengewoon vervelend voor onze burgers”, zegt Frans Heeres in een interview met Omroep Brabant.
Het is een nieuw dieptepunt in gelijkheidsnihilisme: alle daden zijn gelijk, of het nu een schending is van je persoon, of van je bezit. Kunnen we nog IETS uit elkaar houden onder de kaasstolp? Heeres in in ieder geval niet. Die kan ze navel niet van ze grote teen onderscheiden. Too bad dat ie de law moet enforcen. En oww ja, het zal je niet verbazen, Heeres heeft een enkele moeite met de confiscatorische verkeersboetes die de burger uitknijpen als een rijpe citroen. 
Meer in De Telegraaf