zaterdag 1 september 2012

WTF! Paralympics, Geen Gezeik, Iedereen Gelijk!

Het debiliserende effect van het fundamentalistisch egaliseren begint ook voelbaar te worden in de sport *nee, toch?* Jazekers! Edith Schippers (VVD) knapt het vuile werk op namens de NLse overheid. Waar bemoei je je mee, zou je zeggen? Niet de dood, maar de staat is De Grote GelijkmakerT.
NOS teletekstbericht: "Gehandicaptensport en 'gewone' sport moeten vaker worden gecombineerd, vindt minister Schippers van Sport. Ze zei dat tijdens een bezoek aan de Paralympische Spelen in Londen. Schippers vindt dat bij een EK of WK in Nederland de overheid moet eisen dat ook gehandicapte sporters meedoen. Ze pleit ervoor om valide sporters en invalide sporters om de beurt te laten strijden. Dat was volgens haar ook een succes bij het EK zwemmen in Eindhoven.(...) "
Ongelijkwaardigen gelijkwaardig maken kun je op twee manieren: als het kan compenseer je de underdoggies met macht en geld *positieve groepsdiscriminatie* *groepsquota* en *groepsprivileges* Of je geeft de topcats een handicap waardoor ze zwaarder moet zwoegen om hetzelfde effect te bereiken. Een versie van het laatste heeft plaatsgevonden in het onderwijs waar Het Grote Nivelleren neersloeg in de vorm van dumbing down *iedereen even dom* 
Het plan van Edith Schippers moet het laatste bereiken onder mentale druk. Zelfs een op prestatie-geprogrammeerde Amerikaan als *testosteronhunk* Michael Phelps @swimmingmichael zal minder scoren uit schuldgevoel als ie zijn alfa-abs vergelijkt met het schattige kippenborstje van Marc Evers!
Geen gezeik, iedereen gelijk!