vrijdag 24 augustus 2012

FOK! Paul Ryan en de Demonisering van Ayn Rand

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft een soort objectivist als running mate gekozen *xxx* en daar zijn ze erg blij mee op links, want daar weten ze wel wat van *hart vasthoud* Paul Ryan is niet alleen een gemankeerde objectivist, hij is eigenlijk gewoon een klassieke Conservative met dito ideeen over de vrijheid van godsdienst en leven dat begint bij conceptie (een extremistisch standpunt volgens de Democratische voorvrouw Debbie "Blabbermouth" Schulz *trekken doet aan de Overton window*).
De kritieken op het objectivisme worden stuk voor stuk geschreven door amateurs, aan wie de essentie van de filosofie niet besteed is. Het is dus volledig voorspelbaar hoe Joop-publicist en de zoveelste linkse "Amerikakenner", Frans Verhagen zijn kritiek benadert: het template volgend komt hij uit bij religie, een sekte, een absoluut credo waar je in geloven moet om erbij te horen. Je bent dan een "Ayn Rand groupie", zoals oud-voorzitter van de Federal Reserve, Alan Greenspan.
Zo'n stuk kun je voor de zoveelste keer kapotparsen, maar dat wordt saai. Onderscheidt de kritiek van Verhagen zich dan op geen enkele manier van wat er al decennia geproduceerd wordt? Jazeker! Op de VARA verzamelsite van linkse "opiniemakers" en  broodschrijverts, Joop lezen we in het stuk van Verhagen een aantal feitelijke fouten.
Libertariers worden in de hoek geplaatst van bekeerde communisten. Nu is er veel aan te merken op libertariers en Rand zelf was de eerste om ze genadeloos van repliek te dienen. Maar op het aanhangen van de staatsterreur van het Marxistisch-Leninisme (ML) heb ik ze nog niet op kunnen betrappen. Dat druist in tegen het enige beginsel dat ze kennen: het non-agressie principe (NAP). Maar zoveel diepgang mogen we van Verhagen niet verwachten. Zijn poging om de libertarische, anti-staatsvoorman Ron Paul (wiens zoon niet bij toeval Randal Howard Paul heet! huiswerk, meneer Verhagen!) in verband te brengen met de communistische totaalstaat is tekenend voor het gebrek aan politiek-filosofsche kennis bij de criticasters. Ze hebben, kortom, niet het flauwste benul waar ze over praten.
Eigenlijk is ieder woord dat aan deze larie wordt besteed, zonde van de moeite *juk* Maar de linkso's denken een handle te hebben aan de jonge vice-presidentskandidaat, dus er zullen nog vele giftige onzinstukjes de wereld in worden geslingerd door gesjeesde linkse broodschrijvers als Frans Verhagen en meer recentelijk de geflipte Keynes-econoom en fantasy writer Paul "Bertram Scudder" Krugman in "Galt, Gold and God" (dank aan @BoschFawstin).
Nog een debunk:"Ayn Rand’s detractors miss her vision" - Nederlands (dank aan @YerRamautarsing).